El PP de Lleida reafirma el seu suport als funcionaris de presons i insta a la Generalitat a prendre mesures urgents

El PP de Lleida reafirma el seu suport als funcionaris de presons i insta a la Generalitat a prendre mesures urgents

diumenge 05 de maig 2024

Ana Vázquez, Montse Berenguer i Xavi Palau encapçalen una cimera per reclamar protecció i reconeixement per als treballadors penitenciaris


Avui, el Partit Popular de Lleida ha celebrat una important trobada amb la diputada nacional i portaveu d'Interior al Congrés, Ana Vázquez; la candidata al Parlament de Catalunya, Montse Berenguer; i el cap de l'oposició a la Paeria, Xavi Palau. En aquesta cimera, s'han reunit amb representants dels sindicats de CSIF i UGT de presons majoritaris a Catalunya per expressar un ferm suport als funcionaris de presons enmig de les creixents preocupacions per la seva seguretat i benestar laboral.

El Partit Popular de Lleida ha mostrat la seva indignació davant l'assetjament, la discriminació i la manca de cooperació que han experimentat els funcionaris de presons per part de la Generalitat de Catalunya, tal com s'ha posat de manifest en les darreres setmanes i mesos. En resposta, el PP presentarà demà dilluns una Proposició no de llei per instar a l'adopció de mesures urgents destinades a protegir aquests treballadors i evitar noves agressions.

Per tot això, el Grup Parlamentari Popular presenta la següent Proposició no de llei:

1.     Condemnar el terrible succés ocorregut el 13 de març passat a la presó Mas d'Enric del Catllar (Tarragona) on un pres va assassinar Núria, cuinera d'aquest centre penitenciari.

2.     Impulsar una comissió d'investigació arran de l'assassinat de la funcionària Núria, esmentat anteriorment.

3.     Impulsar totes les mesures de seguretat que siguin necessàries per evitar qualsevol mena d'agressió als funcionaris de presons.

4.     Cobrir les vacants existents per tal d'aconseguir la cobertura de la totalitat de les plantilles.

5.     Donar suport a les iniciatives legislatives pertinents per al reconeixement del caràcter d'agents de l'autoritat als funcionaris públics de presons en l'exercici de la tasca professional.

6.     Procedir a la declaració com a Professió de Risc a la feina que fa el col·lectiu de funcionaris de presons.

Montse Berenguer, candidata al Parlament de Catalunya, ha expressat la seva determinació per actuar en defensa dels drets dels funcionaris de presons: "És inacceptable que els treballadors penitenciaris hagin de viure amb la por constant d'agressions i violències al seu lloc de treball. Calen accions immediates per garantir la seva seguretat i benestar", ha afirmat Berenguer.

Per la seva banda, Xavi Palau, cap de l'oposició a la Paeria, ha destacat la necessitat d'impulsar mesures concretes per millorar les condicions laborals dels funcionaris de presons: "És hora que la Generalitat posi fi a la seva inacció i adopti les mesures necessàries per protegir i reconèixer el valor dels treballadors penitenciaris. El Partit Popular de Lleida està fermament compromès a defensar els seus interessos i a reclamar justícia", ha declarat Palau.

Amb aquesta iniciativa, el Partit Popular de Lleida reitera el seu compromís amb la seguretat i el respecte als drets laborals dels funcionaris de presons, i insta la Generalitat de Catalunya a prendre accions immediates per posar fi a l'assetjament i la discriminació que han patit aquests treballadors.

← Tornar
© PARTIT POPULAR LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PARTIT POPULAR LLEIDA Plaça Sant Joan, 13 3ª · 25007 Lleida