Ordeig: "L'estany d'Ivars i Vila-sana és un exemple de convivència entre la biodiversitat i l'agricultura"

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

Ordeig: "L'estany d'Ivars i Vila-sana és un exemple de convivència entre la biodiversitat i l'agricultura"

divendres 19 de abril 2024

Els candidats socialistes per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, Manel Ezquerra i Cecília Hill, han visitat l’Estany d’Ivars i Vila-sana, després de l’incendi declarat aquest dilluns a la zona.

El diputat i candidat pel PSC a Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, i els també candidats, Manel Ezquerra i Cecília Hill, han visitat aquest matí l’Estany d’Ivars i Vila-Sana. La trobada ha estat al centre d’interpretació de Cal Sinén, un enclavament excepcional per al coneixement de la història, la fauna i flora d’aquest entorn natural del Pla d’Urgell.

Durant la visita, han comptat amb l’acompanyament del guia de l’Estany, Eduard Ribes, i el seu responsable de seguretat i manteniment, Eudald Darbra, que són l’ànima d’aquest projecte, ideal per a la preservació del territori, l’acollida d’espècies autòctones i reintroduïdes, i punt d’aturada de moltes aus que hi nidifiquen i cerquen aliment.

L’incendi declarat aquesta setmana ha malmès una superfície de 3 hectàrees de canyís o canya de xisca, on nidifiquen algunes espècies d’aus i hi conviu almenys una espècie de tortugues.

A través de la visita guiada, els candidats s’han interessat per la història de l’Estany i han descobert, a través de la visita guiada, bona part de les espècies autòctones o bé recuperades, algunes difícils d’albirar en altres indrets del territori, com ara la mallerenga; i, com a curiositat, les espècies que antigament van habitar l’estany, com l’anguila, ara desapareguda aquí.

“És una bona notícia que aquest sigui un punt de gran interès pels ornitòlegs i que aquests aprofitin per fer recorreguts per la Lleida interior per veure espècies d’aus que només poden trobar aquí. Cal que aprofitem el potencial d’aquest entorn, únic al Pla d’Urgell, per fomentar el respecte per la natura entre els infants i aprofitar-ne el potencial pedagògic, així com per reeducar la nostra societat envers el respecte al medi ambient, la preservació i la convivència entre activitats”, ha explicat Ordeig.

El candidat ha insistit, a més, en el fet que l’Estany d’Ivars i Vila-sana sigui “un exemple com a model per la bona convivència que hi ha entre el respecte per la biodiversitat i l’activitat agrícola, que al Pla d’Urgell és la predominant i el motor econòmic de la seva gent”.

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040