Demanem un impuls a les polítiques de cooperació en el nou mandat de la Diputació

COORDINADORA D'ONG I AMS DE LLEIDA Doctor Combelles 11 · 25003 Lleida · Tel: 973 268 278

Demanem un impuls a les polítiques de cooperació en el nou mandat de la Diputació

dilluns 10 de juliol 2023
Preview Ple Diputació de Lleida
  • Un informe encarregat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), l’Ajuntament de Lleida i la mateixa Diputació, recomana enfortir l’Ajut Oficial al Desenvolupament i donar suport als municipis de la demarcació en la implementació dels ODS. 

En l’inici del nou mandat de la Diputació de Lleida, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida demana recuperar el compromís de destinar el 0,7% dels recursos a països empobrits com a forma de reparació històrica, tal com van fixar les Nacions Unides l’any 1972.

La federació d’entitats solidàries es mostra preocupada per l’estat de les polítiques de cooperació, pau i drets humans a la demarcació de Lleida i demana que s’impulsin en el nou mandat. En aquest sentit, recorda que l’administració supramunicipal no ha obert cap convocatòria de subvenció de cooperació al desenvolupament ni d’educació per la transformació social des de l’any 2015. 

La Coordinadora insta el nou executiu a reprendre les polítiques de cooperació al desenvolupament i Educació per la Transformació Social i demana que la Diputació de Lleida esdevingui un actor clau de la cooperació descentralitzada.

Diagnosi de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) a Lleida

En aquest context, un informe encarregat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, presentat el febrer del 2023, recomana “enfortir l'ajuda oficial al desenvolupament des de la mateixa Diputació de Lleida, mitjançant convocatòries públiques anuals, i reforçar el departament que treballa en cooperació internacional”

Així mateix, es destaca la Diputació com un actor clau per promoure la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) als municipis lleidatans i per facilitar eines, idees, recursos i formació en Ajuda Oficial al Desenvolupament als diferents consistoris.

La Coordinadora d’ONGD i aMs de Lleida allarga la mà al nou govern, reafirma la seva plena disposició a col·laborar amb les institucions que impulsin polítiques per la  garantia i protecció dels drets humans i estarà amatent a les propostes vinculades a cooperació internacional que tingui el nou executiu.

← Tornar
© COORDINADORA D'ONG I AMS DE LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
COORDINADORA D'ONG I AMS DE LLEIDA Doctor Combelles 11 · 25003 Lleida · Tel: 973 268 278