El Museu Roda Roda exposa un Citroën B2 Torpedo del 1924

MUSEU DE L'AUTOMOCIÓ RODA RODA Santa Cecília, 22 · 25001 LLEIDA · Tel: 973 212 635

El Museu Roda Roda exposa un Citroën B2 Torpedo del 1924

divendres 08 de desembre 2023

Aquest vehicle centenari és la peça del trimestre, que es pot visitar fins a l’11 de febrer


El Museu Roda Roda presenta un Citroën B2 Torpedo, de l’any 1924 dins del programa La peça del trimestre. Aquest vehicle centenari ha estat cedit per Ferran Triana i es podrà visitar fins a l’11 de febrer.

El model B2 fou el segon de la casa Citroën. André Citroën va fundar la seva companyia automobilística a París l’any 1919, amb el primer model Type A. Dos anys més tard va presentar el model B2, amb un motor més potent i diferents carrosseries: Torpedo de 3 i 4 portes, de 3 places, Sport, Coupé, Normande, Taxi (Coup de ville) i Landaulet. Eren vehicles modestos, fiables i econòmics. El model estàndard de la sèrie estava equipat amb un motor de 4 cilindres amb una potència de 20cv i una velocitat màxima de 72 Km/h.

Citroën fou el primer fabricant europeu a adaptar la cadena de producció en massa als vehicles. Del model B2, se’n van fer uns 90.000 exemplars en cinc anys.

El vehicle exposat és exemplificador d’aquest model centenari i conserva moltes peces originals com ara la capota. El Museu Roda Roda conserva dues altres versions del B2 a la seva col·lecció: el model Landaulet i el taxi.

El Museu de l’Automoció de Lleida obre de dimarts a dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 20 i els diumenges i festiu, d’11 a 14 h. Els dies 25 i 26 i els dies 1 i 6 de gener romandrà tancat. L’entrada és gratuïta.

El Roda Roda Museu de l’Automoció de Lleida, ubicat al c/ de Santa Cecília, 22, presenta una extensa col·lecció de cotxes, motocicletes, motors i reproduccions a escala que convida el visitant a fer un viatge pel món de la indústria de l’automòbil a través de la història. Exposa la col·lecció municipal de vehicles històrics i altres peces cedides per particulars, organitzats per àmbits. 

El Museu programa el cicle d’exposicions temporals anomenat “La peça del trimestre” i altres activitats de difusió. A més, disposa d’una aula didàctica per a les activitats educatives, un punt d'informació amb biblioteca especialitzada i un magatzem i taller de reparació.

← Tornar
© MUSEU DE L'AUTOMOCIÓ RODA RODA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
MUSEU DE L'AUTOMOCIÓ RODA RODA Santa Cecília, 22 · 25001 LLEIDA · Tel: 973 212 635