"L'art de cada dia", el tema de la novena edició dels Divendres de pensament

Museu de Solsona Plaça Palau, 1 · 25280 SOLSONA, Lleida · Tel: 973 482 101

"L'art de cada dia", el tema de la novena edició dels Divendres de pensament

dimarts 28 de febrer 2023

Ja és aquí la novena edició dels Divendres de pensament. El cicle de conferències consolidat del Museu de Solsona ens convida, durant quatre divendres de Quaresma, a reflexionar interaccionant amb les obres de les sales.

Enguany el cicle tractarà sobre els processos de creació artística que es troben en la nostra quotidianitat. Per apreciar l’art, adoptem actituds que s’aparten de l’activitat quotidiana: la immobilitat contemplativa davant d’una pintura, la concentració de qui llegeix un llibre, el silenci en un concert de música clàssica. Però hi ha altres formes de creació que estan integrades en els nostres actes de cada dia. El disseny de roba, el portem a sobre; l’arquitectura, la vivim movent-nos per un edifici; l’art de la cuina, l’apreciem menjant; la tecnologia, cada vegada ens costa més distingir-la de nosaltres mateixos. Raül Garrigasait i Víctor Pérez ens proposen per aquesta edició quatre reflexions sobre aquestes arts de la quotidianitat, amb el dissenyador Josep Abril, l’arquitecte Xavier Andrés, la cuinera Carme Ruscalleda i l’artista cíborg Moon Ribas.

  • 3 de març

Una moda líquida per a un present anàrquic

Josep Abril. Va estudiar Belles Arts i Moda a Barcelona. El 1991 va guanyar el Premi Gaudí de nous disse nyadors. Ha treballat per a Armand Basi durant sis anys. Actualment, sota el seu propi nom, dissenya col·leccions per sonals i elabora vestuari per a dansa, teatre i òpera.

  • 10 de març

Arquitectura lògica

Xavier Andrés. És arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectu ra de Barcelona (UPC). Entre els seus projectes destaca el Mas de Pedra fita i el celler del restaurant ABaC de Barcelona. El seu estil arquitectònic es basa en els criteris de sostenibilitat i de comunió entre l’entorn patrimonial i l’espai que cal projectar.

  • 17 de març

La cuina també pot ser expressió artística

Carme Ruscalleda. Una de les cuineres catalanes de més renom, va portar el Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar fins l’octubre de 2018, que va arribar a tenir tres estrelles Michelin, i actualment impulsa Cuina Estudi, un projecte experimental en gastronomia. També ha creat el Restaurant Sant Pau de Tòquio, al Japó, i ha publicat diver sos llibres sobre cuina.

  • 24 de març

L’art cíborg

Moon Ribas. És artista i activista cíborg, coneguda per desenvolupar el Sentit Sísmic que li permet percebre a temps real terratrèmols de qualsevol lloc del planeta. Va estudiar coreografia experimental al Dartington College of Arts (An glaterra) i recerca del moviment a la School for New Dance Development (Amsterdam). És cofundadora de la Cyborg Foundation, una organització internacional dedicada a ajudar els humans a convertir-se en cíborgs.

Totes les xerrades són a les 7 de la tarda i són gratuïtes. No cal reserva prèvia.

← Tornar
© Museu de Solsona Diocesà i Comarcal · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Museu de Solsona Plaça Palau, 1 · 25280 SOLSONA, Lleida · Tel: 973 482 101