Actualitat

20 milions d’espanyols ja utilitzen Whatsapp per comunicar-se

09-08-2016
  • 20 milions d’espanyols ja utilitzen Whatsapp per comunicar-se

 

L’impacte que Whatsapp té en la vida de milions d’espanyols és creixent a l’estiu: planificar les vacances, intercanviar informació sobre destinacions turístiques, consultar mapes i hotels o planificar la logística vacacional ja és una pràctica diària. Però el seu ús reiterat també genera riscos. Segons tècnics i experts Whatsapp ja s’ha convertit en una de les grans distraccions de la societat; segons Phone House el 42% dels usuaris espanyols no passa més de 60 minuts sense consultar missatges.Pel seu costat la consultora Oracle Marketing Cloud afirma que cada persona consulta el seu mòbil una mitjana de 150 vegades al dia. Segons aquest estudi els més addictes a consultar la seua terminal són els Riojans (92%), els castellanomanxecs (90%), els valencians (87%), i els catalans, madrilenys, i canaris amb un 83%.

En el treball el 32% dels empleats ja consulta la seua terminal una mitjana de 4 vegades per hora la qual cosa porta a nombrosos col·lectius professionals a limitar el seu ús durant l’estiu, és el cas d’alguns col·lectius com el dels transports d’autobús, aerolínies, pilots d’avió però també cambrers, vigilants de seguretat i altres professions on una distracció durant l’estiu pot acabar en un fatal accident.

Combinar la conducció d’un cotxe amb l’ús de la popular app ja és tan perillós com conduir sota els efectes de l’alcohol segons la DGT.

Segons la Direcció General de Trànsit, el 59% dels conductors enquestats no espera mai fins la seua destinació per llegir un missatge en el seu Whatsapp i un 49% confessa haver enviat en alguna ocasió, un missatge conduint durant els últims 6 mesos. Tan sols durant l’últim any es van posar prop de 10.000 multes per l’ús del mòbil al cotxe.

El fenomen de l’addicció a Whatsapp a l’estiu ha donat peu a tot un nou ventall de termes com l’apnea del Whatsapp (ansietat consistent a consultar missatges de manera compulsiva) es tracta de tecnopatías o nous trastorns fruit de l’intens contacte amb aquesta app.

Carlos Martínez CEO d’IMF Business School és clar sobre això: la cultura distreta dels espanyols, la tendència a barrejar treball i vida social i el caràcter “xerraire” del nostre país són factors culturals que reverteixen en un consum intens d’aquesta app en època estival.

El director de l’IMF ha elaborat un decàleg de consells: compartimentar el temps que dediquem al telèfon mòbil, no permetre que whatsapp substitueixi les activitats de la vida diària o minimitzar l’ús de grups i missatges reiterats constitueixen pautes i hàbits essencials en un país, Espanya, en el qual el 46% dels nens entre 11 i 14 anys ja té telèfon mòbil.

 

Comparteix

Altres notícies del dia