Actualitat

Actualitat

El nou pla de Baqueira per estendre’s al Sobirà rep el primer vistiplau de la Generalitat

R. RAMÍREZ / E. F.
19-05-2017

El nou pla de Baqueira Beret per estendre les seues pistes al Pallars Sobirà va obtenir ahir el primer vistiplau de la Generalitat. La comissió d’Urbanisme del Pirineu va emetre un informe favorable a aquest projecte, que l’estació considera necessari per millorar l’afluència d’esquiadors des d’Alt Àneu, després de 14 anys amb uns resultats per sota de les expectatives. Portar-lo a terme requeriria instal·lar un telecadira a l’àrea perifèrica de protecció del Parc Nacional d’Aigüestortes, una cosa inèdita fins ara i que ha aturat els tràmits durant més d’un any.

L’informe favorable de la comissió desbloqueja la tramitació del nou pla, que seguirà el seu curs davant d’Urbanisme i se sotmetrà a l’avaluació ambiental de la Generalitat. Sobre la instal·lació d’un remuntador a la perifèria d’Aigüestortes, la comissió va acordar sol·licitar un informe al Parc Nacional. Val a recordar que els serveis tècnics del parc ja en van emetre un al març que va concloure que la proposta de Baqueira “no contradiu” la normativa que afecta aquest espai protegit.

Davant la planificació urbanística en vigor des del 2002, la que promou ara Baqueira proposa resituar telecadires, amb traçats a resguard dels vents dominants a la zona per garantir-ne l’obertura els dies de mal temps. La proposta va acompanyada d’una reducció del domini esquiable, que passaria de les 732 hectàrees que sumen els sectors de Montanyó, Rialba i la Peülla a 693. Aquest últim, l’únic ocupat fins ara, passaria de 325 hectàrees a 232. Així mateix, preveu reordenar àrees d’estacionament i serveis, així com habilitar instal·lacions per rebre visitants del Parc Nacional.

La nova proposta potenciarà dos àrees de serveis, una al Clot Gran, amb quatre remuntadors i un aparcament amb accés des de la C-28; i una altra al Cap del Port, amb dos pàrquings i tres telecadires que connectaran amb els del Clot Gran. Aquesta disposició pretén afavorir la connexió amb les pistes d’Aran.

L’estació preveu desenvolupar el nou pla urbanístic en tres etapes de sis anys cada una, amb una inversió total que estima en 22,8 milions d'euros. La urbanització es portarà a terme pel sistema de compensació, pel qual els propietaris aporten els terrenys de cessió obligatòria, executen les obres al seu càrrec de la urbanització i es constitueixen en una junta de compensació. Aquesta urbanització d’habitatges està prevista en sòl ja declarat urbanitzable igual com promotors madrilenys impulsen al nucli de Bagergue. Per la seua part, el nou Poum limitarà noves urbanitzacions residencials a Naut Aran

Llum verda de Naut Aran per a 28 cases al nucli de Baqueira

L’ajuntament de Naut Aran ha aprovat definitivament el projecte d’urbanització del pla especial número 2, situat a la cota 1.500 de Baqueira. El pla preveu la urbanització de 35.891 metres quadrats en els quals es preveu la construcció de 28 nous habitatges. D’aquestes 3,5 hectàrees, 22.059 metres quadrats estaran destinats a zones verdes, reserva viària i carrers, i la resta, 10.627 metres quadrats, seran per a la zona residencial.

Comparteix

Altres notícies del dia

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Enquesta