Actualitat

Estudi antilesions de l’Inefc per al futbol base de Lleida

SEGREcom
03-02-2016
  • Estudi antilesions de l’Inefc per al futbol base de Lleida

Un estudi elaborat des de l’Inefc sobre lesions, basat en el que fa la UEFA en els clubs europeus de la Champions, s’aplicarà als jugadors dels clubs de futbol base de Lleida ciutat, des dels més petits debutants o babys (5 anys) fins a juvenils (18 anys), amb l’objectiu de proporcionar al final d’aquesta temporada assessorament i tota una sèrie de dades que ajudaran aquestes entitats en la manera de treballar en els entrenaments amb la finalitat de previndre i reduir el nombre de malalties.

L’estudi, denominat Projecte RELL (Registre Lleidatà de Lesions), tindrà una durada de tres anys, es va iniciar aquesta temporada com a projecte pilot i és la tesi doctoral de l’alumne d’Inefc Sergi Matas, que compta amb la supervisió del doctor i professor del centre, Xavier Peirau.

Ahir va tenir lloc la presentació a la seu de la Federació Catalana a Lleida, que dóna suport a l’estudi així com també la Paeria i serà des d’avui quan es començaran a registrar dades, per la qual cosa les conclusions d’aquesta primera temporada només inclouran la segona meitat de la campanya. L’informe inclourà dades de sis (Lleida Esportiu, At. Segre, AEM, Bordeta, Balàfia i FiF) dels nou clubs de futbol base de la ciutat que són els que s’han prestat a col·laborar-hi.

L’estudi recollirà dades sobre els patrons de lesions generals, el seu grau de severitat o lleugeresa, les lesions dels entrenaments, les dels partits, la disponibilitat de la plantilla i les seues absències, les distensions musculars i de tendons, les de sobrecàrrega en articulacions i lligaments, la influència del terreny de joc i fins i tot el model utilitzat de botes.

En aquest estudi serà molt important la col·laboració dels coordinadors dels clubs que hauran d’omplir un model de registre que els ha facilitat l’autor de l’estudi, Sergi Matas.

Val a afegir que aquest model es troba en un programa informàtic elaborat per Marcos Venteo. I també existeix una aplicació (app) per a mòbils en la qual el nen mostrarà el seu nivell de cansament després de l’activitat.

Els clubs van rebre ahir l’obsequi d’una tauleta on registraran les dades que vagin recopilant.

Comparteix

Altres notícies del dia