redacció
09-07-2017
Actualitzat: 09-07-2017 11:02
  • Domini estatal en l’exigent Trail Aigüestortes

La Buff Epic Trail Aigüestortes Sant Maurici, valedora per al calendari de la Skyrunner World Series de carreres de muntanya, va arrancar ahir una nova edició a la vall de Boí amb dos de les seues tres propostes, la Skymarathon, de 42 quilòmetres de recorregut i amb sortida des d’Espot, i la Ultramarathon, de 105 quilòmetres i que va començar de matinada des de Barruera. La prova reina, no obstant, va haver de neutralitzar-se per culpa de la meteorologia adversa, que posava en risc la seguretat dels participants. L’organització va decidir parar la prova entre Espot (67 quilòmetres) i l’estany Gento (81 km) a causa de les previsions de mal temps que ja havien acompanyat la cursa durant les primeres hores. Només quatre corredors havien aconseguit passar el punt de Gento per dirigir-se fins a Barruera, a la meta del qual va passar en primer lloc Gerard Morales, campió d’Espanya d’Ultra Trail el 2016, seguit de Luis Duarte, Miguel Ángel Sánchez i Ernest Ausiró. En dones, es va imposar Judit Franch, que va ser l’única a superar Espot en el moment de cancel·lar-se la prova.

En la Skymarathon de 42 quilòmetres, van guanyar Oihana Azkorbebeitia, seguida de Celia Chiron, i Eugeni Gil, que va superar Aritz Egea.