El calendari de la Diputació de l’any 2024 reivindica Lleida com una terra d’oli

REDACCIÓ
Publicat: 
08-01-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El calendari de la Diputació de l’any 2024 reivindica Lleida com una terra d’oli
    Peu de foto: 
    Foto: Diputació de Lleida

Dotze fotografies de Toni Prim i Santi Iglesias mostren el paisatge i el procés de l’oliva al llarg de tot un any fins arribar a convertir-se en or líquid


‘Una terra d’oli’ és el títol del calendari per a l’any 2024 elaborat per la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, i l’exposició de dotze fotografies de Toni Prim i Santi Iglesias que s’ha obert al públic i romandrà a la planta baixa del Palau provincial al llarg de tot l’any, substituint l’exposició de ‘La força dels esports’ que ha lluït durant tot el 2023.

Tal i com ha recordat el president de la Diputació, Joan Talarn, el calendari i l’exposició estan basats en el llibre ‘Una Terra d’Oli’ que el Patronat de Promoció Econòmica va editar l’any 2023 juntament amb Pagès Editors, i que suposa “una mirada integral sobre el producte que definitivament més ens representa, l’oli d’oliva”, explicant no només el seu procés d’elaboració, sinó la seva influència en la cultura i la societat lleidatana, així com en l’economia al llarg dels segles. “Reivindiquem l’oli d’oliva com un dels valors afegits singulars de les Terres de Lleida, i l’exposició ens ho recordarà durant tot l’any als milers de persones que passen per aquest espai”.

En l’obertura al públic de l’exposició, Talarn ha estat acompanyat del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, dels autors de les fotografies i d’Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors i també responsable de la posada en escena de les imatges més representatives del llibre. Part dels materials de l’exposició estan reproduïts sobre el mateix paper que les portades del llibre, fetes de residus orgànics provinents del processament de l’oliva, de manera que al potencial de les imatges se li suma la sensació olfactiva del propi oli. 

El calendari, del qual se n’han editat 1.200 exemplars, es fa arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, i conté, a més de les imatges, una selecció de textos que expliquen l’oli i la seva importància socioeconòmica i cultural. Els textos són obra d’Ignasi Revés, Enric Vicedo, Ignasi Aldomà, Jordi Graell, Xavier Vicens, Àngels Calvo, Agustí Romero, Mireia Campanera, Mariona Jové, Natàlia Mota, Reinald Pamplona Esther Girabet, Antonieta Barahona i Albert González.

Comparteix

També t'interessarà