El fons de seccions de crèdit es tramitarà per llei

SEGREcom
Publicat: 
10-06-2016
Actualitzat: 10-06-2016 10:35
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El fons de seccions de crèdit es tramitarà per llei

El ple del Parlament va validar ahir el decret llei sobre les seccions de crèdit de les cooperatives, que inclou la creació del fons de suport financer que es nodrirà de les aportacions d’aquestes entitats. La iniciativa va ser aprovada amb els vots de JxSí, PSC i Sí Que Es Pot, l’abstenció de C’s i la CUP, i el rebuig del PP. Tots els grups van acordar per unanimitat que la modificació es tramiti a través d’un projecte de llei i no d’un decret.

L’objectiu del fons de suport és dotar el sector d’un nou instrument per facilitar el finançament a les cooperatives que acordin en assemblea procedir a la liquidació ordenada de la seua secció de crèdit per preservar els saldos creditors i els interessos dels socis.

Les cooperatives hauran de destinar al fons com a mínim el 3% sobre el saldo, la qual cosa, en el cas de les trenta-tres entitats lleidatanes, suposa 6,9 milions d’euros.

El vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, va dir que el Govern ha volgut crear aquest fons perquè "s’havia d’actuar de manera immediata per poder afrontar possibles futures crisis" en aquestes entitats.

"Les seccions de crèdit de les cooperatives agràries no són entitats financeres", va subratllar Junqueras, una cosa en la qual va coincidir el diputat lleidatà del PSC Òscar Ordeig, que va dir que tant de bo el rescat bancari a Espanya s’hagués fet amb un fons de contingència aportat pel mateix sector. La diputada de Sí Que Es Pot Hortènsia Grau va destacar la necessitat que el Govern vigili per evitar que es repeteixin casos com els de Copalme, l’any 2008, i l’Aldea, el 2011.

El president de l’Associació de Seccions de Crèdit, Lluís Roig, es va mostrar satisfet amb la decisió del Parlament i confia a sumar més consensos en el tràmit com a llei.

Des de la plataforma de seccions de crèdit contràries al fons, Josep Segura va defensar la necessitat de realitzar canvis en profunditat en aquesta norma, i va rebutjar de ple l’obligatorietat del pagament.

Comparteix

També t'interessarà