El rector de la UdL signa un manifest condemnant la coerció de la llibertat d'expressió

REDACCIÓ
Publicat: 
20-09-2017
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El rector de la UdL signa un manifest condemnant la coerció de la llibertat d'expressió

El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, és un dels 8 responsables de centres catalans que signen una declaració conjunta condemnant "els episodis coercitius de la llibertat d'expressió que s'estan produint en els darrers dies". Així, en el comunicat que han fet públic avui els rectors i rectora reivindiquen "el diàleg com l'única via possible per l’enteniment en democràcia des del convenciment que la llibertat d’expressió i el respecte a l'altre i a les lleis són pilars essencials i irrenunciables de la democràcia."

Davant la situació que viu Catalunya, els signants de la declaració, manifesten que "la visió universal que és pròpia de la universitat obliga a fixar-se en els valors més fonamentals que estan a la base de la convivència i els drets de les persones. Totes les autoritats i institucions han d’actuar amb un respecte escrupolós a aquests valors originals de la democràcia i de la llibertat."

Roberto Fernández signa aquesta declaració conjunta amb Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jaume Casals, rector de la Universitat Pompeu Fabra, Sergi Bonet, rector de la Universitat de Girona, Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona, Enric Fossas, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Josep Anton Ferré, rector de la Universitat Rovira i Virgili i Joan Anton Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya.

La FaPaC condemna l'ús partidista de les lleis i crida a la mobilització

Per la seva banda, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, la FaPaC, també ha volgut condemnar en un comunicat aquesta tarda "la utilització partidista de les lleis" i se situa "al costat dels qui tenen clar que les lleis són al servei de la societat i la democràcia". En la seva comunicació, la FaPaC subratlla el seu compromís amb la defensa d'una escola catalana amb base democràtica que entenen "impossible d'existir" en una societat "en què la democràcia, els drets socials, la llibertat d’expressió i el dret a decidir puguin ser vulnerats".

"Volem que els nostres infants i jovent creixin amb els valors de la democràcia, el diàleg, el respecte i la llibertat, lluny de qualsevol acció o actitud repressiva", insisteixen al comunicat. Davant la situació política que viu Catalunya, des de la FaPaC, condemnen qualsevol acció "sigui quina sigui, que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets, i les llibertats i garanties compromeses". 

A més, la Federació, que agrupa més de 2.200 AMPA de tot Catalunya fa una crida a participar en les mobilitzacions que en defensa de la democràcia que s'estan convocant arreu del territori.

Comparteix

També t'interessarà