La Cursa dels Templers espera superar el miler d’atletes

03-06-2016
Actualitzat: 03-06-2016 12:18
  • La Cursa dels Templers espera superar el miler d’atletes

Amb l’objectiu de continuar creixent es va presentar ahir la desena edició de l’emblemàtica Cursa dels Templers - Celler Raimat, prevista per al proper 11 de juny i que per segon any consecutiu va a càrrec de l’Associació Esportiva Ekke, que el 2015 va prendre el relleu del Club Km0 Ponent, creador i organitzador de la cursa les vuit primeres edicions. En aquesta nova etapa, els seus impulsors s’han proposat el repte de rellançar la prova i assolir les xifres de participació de fa sis anys, quan es van superar els 1.500 corredors. "L’any passat vam tenir 900 atletes i en aquest esperem al voltant d’uns 1.200 atletes, encara que l’objectiu és arribar al rècord de 1.500 que va tenir fa uns anys", va explicar ahir el director tècnic, Iván Espílez.

La prova, que el 2015 va passar a disputar-se al vespre (20.30), manté horari i recorregut, malgrat que amb alguna petita variació. "En un 98% el circuit és el mateix que el de l’any passat. L’únic que hem variat ha estat una mica el tram inicial, que en lloc de passar per Pius XII ho farem per Cardenal Cisneros, ja que l’any passat va provocar problemes de circulació", va explicar en aquest sentit Espílez.

Tant la sortida com l’arribada se situaran davant del castell templer de Gardeny, que dóna nom a la prova, i els corredors travessaran les artèries principals de la ciutat, pujant per passeig de Ronda fins a l’encreuament amb Rovira Roure, passant per Ricard Vinyes, Prat de la Riba, Alcalde Porqueres fins a la plaça Europa per reprendre el passeig de Ronda, adreçar-se després per Rovira Roura per enllaçar amb l’avinguda Onze de Setembre, que recorreran en els dos sentits per tornar a Ronda, girar cap al carrer Joc de la Bola i pujar per Ferran el Catòlic fins a la meta.

Els participants rebran com a obsequi una botella de vi del Celler Raimat, patrocinador de la prova, que manté les curses infantils al matí i fideuà i actuació musical com a final de festa.