Les farmàcies de Lleida aspiren a recollir 2.000 medicaments per a entitats socials

l. ribes
Publicat: 
22-02-2016
Actualitzat: 22-02-2016 12:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les farmàcies de Lleida aspiren a recollir 2.000 medicaments per a entitats socials

Sota el lema “Dóna un medicament a qui el necessita”, les nou farmàcies de la província de Lleida que participen aquest any a la campanya solidària de recollida de medicaments organitzada per l’ONG Banc Farmacèutic s’han proposat reunir 2.072 fàrmacs. La xifra s’obté de la relació de medicaments no subjectes a prescripció mèdica que han sol·licitat les sis entitats socials lleidatanes que es beneficiaran de la recollida. El funcionament de la campanya és el mateix que en la recollida d’aliments: els voluntaris informen els clients de la campanya i els animen a comprar medicaments.

“La gent és molt receptiva quan coneixen el propòsit. Cada aportació és benvinguda”, va apuntar Josep Ramon Isanta, responsable de la farmàcia Isanta Crusellas, que participa en la recollida solidària. “És una jornada màgica i aquest any en el conjunt de Lleida ens proposem quadruplicar la recaptació respecte al 2015, amb més voluntaris i més farmàcies”, va puntualitzar.

La farmacèutica Joana Aragonés, titular de la farmàcia de Cappont que porta el mateix nom, és el tercer any que hi col·labora i va considerar que la campanya encara és poc coneguda a Lleida, “li falta difusió”, va dir.

Encara que la jornada es va celebrar ahir i la participació va ser desigual al territori, les farmàcies continuaran recollint fàrmacs durant la setmana que ve. En el conjunt d’Espanya, Banc Farmacèutic s’ha proposat aconseguir 55.000 medicaments. Les xifres provisionals d’ahir apuntaven que se n’havien recollit uns 25.000, 16.500 a Catalunya.

Salut continua pagant amb 53 dies de retard als farmacèutics

El president del Col·legi de Farmacèutics de Lleida, Josep Aiguabella, es va mostrar ahir poc optimista perquè canviï la tendència del retard en el pagament de les factures per part de Salut. “Seguim igual, ara cobrem 87 dies després d’haver dispensat els medicaments, quan el conveni amb CatSalut el fixa en 35 dies”. Va assegurar que responsables del departament d’Economia no els van donar garanties per reduir el deute. Està previst que a finals de mes les farmàcies lleidatanes cobrin les factures del novembre i part del desembre.

Així mateix, fonts farmacèutiques consultades ahir per aquest diari van coincidir a constatar que l’actual conjuntura econòmica així com l’exclusió de molts fàrmacs de la Seguretat Social han portat alguns ciutadans a prescindir de certs medicaments. “La gent s’ho pensa dos vegades abans de comprar un xarop per a la tos que costa 6 euros; abans els costava deu cèntims”, il·lustra Isanta.

Comparteix

També t'interessarà