L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida ho té tot preparat per la nova edició de la ‘Nit de la Recerca’

REDACCIÓ
Publicat: 
14-09-2023
Actualitzat: 14-09-2023 10:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida ho té tot preparat per la nova edició de la ‘Nit de la Recerca’
    Peu de foto: 
    Foto: IRBLleida

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida organitza xerrades i visites guiades del 18 al 22 de setembre i diversos tallers el divendres 22 de 17.00 a 21.00 hores


El divendres 22 de setembre tindrà lloc una nova edició de la Nit de la Recerca a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). En aquesta edició, l’Institut ha preparat 18 tallers, 3 xerrades divulgatives i 4 visites guiades al centre, que tindran lloc durant tota la setmana, tot i que la gran majoria serà el divendres 22 de 17.00 a 21.00 hores. Per assistir a qualsevol activitat, cal que totes les persones es registrin a través de la pàgina web nitdelarecerca.irblleida.org per a complir l’aforament limitat.

Les activitats s’iniciaran dilluns 18 de setembre amb una visita guiada al centre i una xerrada sobre la simulació d’una vivenda a l’IRBLleida per estudiar el deteriorament cognitiu. Les visites guiades es repetiran fins dijous en diferents horaris. També es comptarà amb una altra xerrada sobre els avenços mèdics obtinguts a partir del porc i amb la col·laboració de la Fundació Joan Oró que impartirà una xerrada el divendres 22 amb el títol ‘Joan Oró, de l’adenina fins als estels’ a càrrec de Joan Oró Trilla.​

Divendres 22 serà el dia en que tindran lloc el gran volum de tallers de manera simultània. Tallers sobre cromatografia, descobrir l’ADN amb llaminadures, conèixer en detall el cervell tot jugant, com localitzar i conèixer els ronyons o vestir-se com personal investigadori manipular mostres. Com a novetats, aquest any comptarem amb un telescopi solar, així com un taller de pintacares i tatuatges de recerca o tallers per conèixer en detall les bactèries i fer-ne els propis cultius.  
A més, el centre CREBA, a Torrelameu, comptarà per primer vegada amb l’activitat ‘Ciència poètica’, que uneix ciència i art en un marc incomparable, el centre de recerca en model porcí CREBA. L’activitat inclou moltes accions com l’actuació del grup Recitaires Irreductibles, que recitarà  textos literariocientífics (especialment poemes), així com l’actuació de poetes, com Amat Baró, Jaume Belló i Inma Mayas, amb obres pròpies. A més, les persones assistents trobaran materials divulgatius, com textos i dibuixos, sobre el progrés de la ciència gràcies als animals.  

Comparteix

També t'interessarà