Lleida tornarà a tenir delegació de la Catalana de Bàdminton

XAVIER PUJOL
Publicat: 
08-03-2017
Actualitzat: 08-03-2017 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida tornarà a tenir delegació de la Catalana de Bàdminton

Gairebé dos dècades més tard, Lleida tornarà a tenir una delegació de la Federació Catalana de Bàdminton, un esport que l’últim any ha duplicat el nombre de llicències. Kike Lacasa, professor d’aquesta disciplina a l’Inefc i jugador de l’equip del centre universitari, ha estat l’elegit per comandar aquesta delegació. La junta directiva de la Catalana ja n’ha aprovat el nomenament, que tots els clubs de Lleida van acceptar per unanimitat, i tan sols falta que l’assemblea ho ratifiqui.

Entre els seus reptes hi ha el de rellançar el bàdminton a tota la província i fer promocions a les escoles. “El nostre objectiu és que cada vegada hi hagi més gent que practiqui el bàdminton, per això volem fomentar la seua pràctica a les escoles, que no hàgim de fer desplaçaments tan llargs per poder competir”, va indicar Lacasa, que imparteix l’assignatura de Bàdminton a l’Inefc. Actualment, la demarcació lleidatana compta amb unes seixanta llicències, el doble que fa un any, i tot plegat gràcies a la creació del Club Bàdminton Lleida, entitat que s’ha unit a les ja existents de l’Inefc, Lladonosa, Tremp, Bellver de Cerdanya i Vielha. A més, hi ha centres docents, com el mateix Lladonosa, Sant Jordi, Manuel de Montsuar, Dominiques i Camp Escolar, que tenen aquest esport com a activitat extraescolar. No obstant, tots aquests jugadors que practiquen el bàdminton no tenen gaires oportunitats de competir i únicament ho fan en els quatre partits que s’organitzen anualment. “Seria bo que localitats com Mollerussa, Tàrrega o les Borges Blanques, per esmentar-ne algunes, tinguessin un club, la qual cosa permetria incentivar la competició”, indica Robert Sánchez, president i jugador del Bàdminton Lleida.

Un altre dels reptes que es marca el nou delegat és la creació de cara a la temporada que ve d’una subzona de tecnificació, l’única que hi hauria a tot Catalunya al marge del centre que ja funciona actualment a Granollers. “Seria molt important per fomentar la pràctica però per fer-ho és necessari comptar amb més hores de pavelló. Hem de parlar amb la Paeria per aconseguir més espai al Juanjo Garra, ja que si no, és impossible que puguem créixer en nombre”, va assenyalar en aquest sentit Sánchez.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà