Tàrrega i Cervera busquen solucions per a les piscines cobertes, en escac pel seu dèficit

x.santesmasses/redacció
Publicat: 
06-04-2016
Actualitzat: 06-04-2016 10:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega i Cervera busquen solucions per a les piscines cobertes, en escac pel seu dèficit

Les piscines cobertes de Tàrrega i Cervera estan en escac pel dèficit que arrosseguen i els ajuntaments es veuen obligats a aportar diners per assegurar-ne la continuïtat. El consistori de Cervera estudia aportar 50.000 euros a l’any per finançar el cost de la piscina, que gestiona una empresa privada, a canvi que els estudiants de la ciutat puguin utilitzar les instal·lacions gratuïtament.

Segons el regidor responsable del servei, Josep Ortiz, “l’objectiu és fer viable aquest equipament, que és deficitari”. Malgrat tot, el govern municipal decidirà en el pròxim ple quines mesures concretes prendrà per assegurar la viabilitat de la piscina. S’ha d’assenyalar que l’equipament requereix actualment una important inversió en renovació, ja que les instal·lacions es van construir fa dotze anys.

En la mateixa sessió plenària, la Paeria de Cervera haurà de decidir si posa fi al contracte amb l’empresa concessionària del servei de la piscina i el remunicipalitza o si, al contrari, accepta el pla de viabilitat presentat per l’empresa, consistent a aplicar diferents rebaixes als usuaris per fomentar-ne la utilització.

En canvi, fa anys que l’ajuntament de Tàrrega aporta al voltant de 50.000 euros per cobrir el dèficit de gestió de la piscina coberta, que també va assumir una empresa concessionària.

En aquest cas, també la contraprestació és donar viabilitat a l’equipament, segons el regidor d’Esports, Silveri Caro. Tanmateix, tant Ortiz com Caro admeten que les instal·lacions continuaran sent deficitàries, com bona part de les piscines públiques, encara que amb destacades excepcions (vegeu el desglossament lateral).

En el cas de Tàrrega, l’ajuntament ha ajornat el ple que havia convocat per demà, precisament, per buscar una solució al problema del dèficit de la piscina.

En aquest sentit, Caro va mantenir ahir una reunió amb els responsables del Club Natació per exposar la posició del consistori, després que la junta del Club Natació decidís dilluns dimitir un any abans que conclogui el seu mandat perquè reivindiquen a l’empresa gestora preus més econòmics per als seus socis.

Mig centenar de persones va acudir a la reunió. En el cas de Tàrrega la piscina té en l’actualitat 800 socis i necessitaria prop dels 1.100 per ser viable. En el cas de Cervera, més petita, en té 400 i requeriria doblar el nombre de socis perquè l’equipament fos viable.

La majoria d’equipaments, en mans dels ajuntaments

La majoria de les piscines cobertes de Lleida estan en mans dels ajuntaments. Tret de Tàrrega i Cervera, municipis com Mollerussa, el Pont de Suert, Vielha o Balaguer els gestionen des del consistori. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va admetre que aquest tipus de serveis són deficitaris. El de Mollerussa, Marc Solsona, va assegurar que el conjunt que formen les piscines cobertes i les d’estiu aconsegueixen cobrir les despeses ordinàries amb els ingressos de l’activitat, però no els extraordinaris com reparacions. La de Vielha és part del Palai de Gèu, amb un dèficit anual d’entre 320.000 i 400.000 euros. L’empresa municipal està en liquidació i el consistori licitarà la gestió. Davant el dèficit de moltes piscines cobertes, la del Pont de Suert equilibra ingressos i pèrdues, amb anys de superàvit i altres amb un lleu dèficit. El consistori destaca l’estalvi que suposa la biomassa com a combustible.

Comparteix

També t'interessarà