5 consells clau perquè els teus fills et facin cas

5 consells clau perquè els teus fills et facin cas

dimarts 08 de febrer 2022 - 13:00

Sovint no sabem com aconseguir que les nostres filles i fills ens facin cas a la primera. Aquests suggeriments et seran molt útils si les apliques de forma constant:

1. Normes, només les importants.

Algunes mares i pares posen massa normes: des de com es fa el llit, com s’ha de caminar o com combinar adequadament una camisa vermella amb una faldilla prisada … Evitadlo! Doneu llibertat als vostres fills i filles perquè tinguin capacitat de decisió i creixin a l’haver de prendre decisions i assumir les conseqüències.

Abans de posar una norma a la teva filla o fill, pregunta't: és realment important? Si ho no és, elimina-la.

2. Normes, en positiu.

En lloc d’indicar el que no es fa, indica el que sí vols que es faci. Una norma no pot ser “no es crida”, sinó “parlem en veu baixa o normal”. Fixa’t que si indiques el que vols és més fàcil saber què esperes de les teves filles i fills. Si a més ho justifiques, “així no molestem als nostres veïns” els dónes un motiu més per complir-les.

Un altre exemple, en lloc de "no em parlis malament", el seu és dir "ens vam parlar amb respecte". Donem exemple.

3. Sense càstigs, ni venjances.

Mai acudeixis a un càstig com si fos una venjança. Quan estiguis a punt d’esclatar i temes castigar al teu fill o filla de forma excessiva, digues-li alguna cosa així com “després parlem sobre el que ha passat ara, vull pensar bé com ajudar-te”.

Recorda, no busquem venjar, sinó que la nostra acció ajudi als nostres fills i filles.

4.Sí a les conseqüències.

En lloc de càstig, fes que visquin les conseqüències dels seus actes, si trenca un vidre per fer el ximple, primer ha de recollir el trencat i després ha d’abonar el cost de la mateixa. Si no té diners pot escollir entre que la reparació de l’vidre trencat sigui un “regal d’aniversari o de Nadal” a descomptar dels que rebria.

Quan recollim els fruits dels nostres actes, comprenem que som responsables de la nostra vida i del que fem ... especialment si els adults apliquen les conseqüències des de la calma, no com una venjança!

5.No repeteixis les coses, actua en conseqüència.

No repeteixis vint vegades les coses: permets que et desobeeixin dinou vegades. Això no és bo ni per a les teves filles i fills, ni per a tu. Digues les coses una vegada, si no fan cas que visquin les conseqüències. Si algú necessita que li repeteixin vint vegades que posi la roba a la rentadora, només aprèn quan la seva roba segueix bruta i ha de tornar a posar-se-.

Si s'ho repeteixes vint vegades no acabis posant tu la roba a la rentadora, així no aprèn

Recorda

  • Poques normes
  • En positiu.
  • Sense venjances
  • Sense repetir les coses
  • Amb conseqüències
Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de danielgabarro
La meva feina és acompanyar, ajudar i inspirar les persones i les organitzacions per transformar-se positivament.
Segueix-me :

Altres entrades del autor