Beneficis d'una bona alimentació

Beneficis d'una bona alimentació

dimecres 11 de juny 2014 - 10:15

Bon dia lectors, primer de tot m'agradaria demanar disculpes per no haver actualitzat setmanalment tal i com havia dit anteriorment, però no he pogut, ho sento. Avui us parlaré dels beneficis de dur una bona alimentació. 

Fa unes setmanes Olivier de Schutter, relator de la ONU en alimentació, deia el següent "Les dietes poc saludables són un risc major per a salut mundal que el tabac". Amb això no vull dir que deixem els mals hàbits i comencem a fumar, però si vull recalcar que cada cop és més normal veure gent amb sobrepès/obesitat o amb desnutrició. 

Dit això crec que podem veure clarament una de les raons més importants a l'hora de dur una dieta saludable és la salut (ull! amb dieta saludable, no vull dir que s'hagi d'estar a règim, sinó que hem d'aprendre a alimentar-nos menjar saludablement a diari per poder cobrir tots els requeriments i gaudir en ocasions especials o celebracions d'àpats que no podem assaborir normalment).

La dieta està relacionada amb gairebé totes les malalties imaginables, Qui no ha fet mai una dieta específica perque estava malalt o havia de passar pel quiròfan? Aquestes són les malalties més relacionades amb els mals hàbits alimentaris: 

  • Obesitat i sobrepès
  • Desnutrició
  • Dislipidemies: colesterol, triglicèrids alts.
  • Diabetis tipus II
  • Síndrome metabòlica
  • Malalties cardiovasculars
  • Càncers

I moltes més que no he nombrat, a veure amb això no vull dir que per un dia que mengis o beguis malament, necessàriament hagis de tindre càncer, però si que vull dir que potser ens hem d'asseure i pensar en com pot repercutir en la nosta salut.

Alimentem-nos bé perque volem estar sans, no per tenir un cos d'anunci. 

Espero que us hagi agrada´t el meu nou post d'avui, si teniu algún dubte d'aquest tema o d'un altre o alguna suggerència per futurs posts comenteu via comentari o twitter, gràcies!

 

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de Guiomarmasip
Dietista-nutricionista, especialitzant-se en nutrició pediàtrica. Col·laboradora de Tudiet. Actualment au pair a Finlàndia.
Segueix-me :

Altres entrades del autor