#FruitaDeLleidaChallenge

#FruitaDeLleidaChallenge

dijous 28 d'agost 2014 - 13:45

El poder de les xarxes socials és immesurable. Prova d'això és el moviment Challenge que prolifera per les xarxes socials i que a sobre, ara li podem trobar la vessant solidària. A principis d'estiu, als timeline de les meves xarxes socials començava a veure videos d'amics i d'amigues que es posaven a la dutxa o a la terrassa amb una manguera i es sotmetien a l'aigua gelada, vestits i tot. La qüestió era que si els nominats no acceptaven el repte en menys de 24 hores havien de pagar una mariscada a qui els nominava. 

Després, més nostàlgics, va arribar el moment fotogràfic. Publicar fotos de quan érem petits i nominar amics perquè també ho fessin. La recompensa era la mateixa, tot i que en aquest cas passàvem de la mariscada -que s'ho val bé una dutxa freda-, a un sopar sense especificar menú. Aquí vaig sucumbir, això de les fotos m'agrada i més quan n'has de remanar d'anys enrere.

Més recentment i amb un èxit aclaparador ens trobem amb l'Ice Bucket Challenge, una iniciativa ara sí solidària que insta a llançar-se aigua gelada per sobre en favor de l'ELA, l'Esclerosi Lateral Amiotròfica. En poques setmanes l'acollida d'aquesta iniciativa està sent brutal. Qui accepta el repte es compromet a fer un donatiu a una organització que investigui aquesta malaltia. Si no acceptes el repte de llançar-te l'aigua, se suposa que el donatiu a fer és força generós. Milions de persones hi han participat, i el ressò també bé perquè entre aquestes persones destaquen les celebrities, des d'actors, esportistes, periodistes, cantants fins a milers i milers de persones anònimes. Més enllà de saber si tothom ha participat amb el donatiu o no, que seria la gràcia, un altre dels objectius és que es conegui aquesta malaltia i d'aquí la viralitat dels videos.

Més aprop de les nostres comarques ens trobem amb l'arxiconegut sr. Postu, Postureig de Lleida, que la seva ment que no descansa ni nit ni dia ha acabat de donar-li un altre tomb al moviment Challenge. Siguem solidaris amb nosaltres, amb la nostra terra, no només per postureo sinó per difusió: consumim fruita de Lleida. Com cada campanya el moment és delicat. El camp depen de l'única cosa que l'èsser humà no pot controlar, el temps. I el temps no ha acompanyat aquest estiu i a sobre ens trobem amb el veto rus als productes de la Unió Europea, entre els quals la fruita de Lleida, que a nosaltres ens afecta de forma directa. 

Quantes campanyes s'han fet per donar a conèixer i incentivar el consum de fruita? Quants diners s'han invertit? Quins resultats s'han obtingut? Segons publica avui la premsa local, cada lleidatà no menja ni mig quilo de peres, pomes o préssecs a la setmana....Com sol passar, aquelles iniciatives que surten del (lo) poble son les que acaben triomfant. I el sr. Postu a les xarxes socials té una bona reputació -gairebé 15.000 seguidors a Facebook, camí dels 3.500 a Twitter i dels 2.700 a Instagram- i ara ha tingut una pensada de les bones: pugeu un video menjant fruita de Lleida i nomineu als vostres amics i amigues. Potser no serà la solució, però d'una banda per postureo i de l'altra perquè ens toca la fibra, donarem a conèixer la fruita de Lleida, ens mirarem els etiquetatges i qui sap si més enllà de la Panadella quan vagin a comprar fruita preguntin si ve de Lleida... Jo ja he participat a #FruitaDeLleidaChallenge. I tu? A què esperes? Autonomina't!

https://www.facebook.com/video.php?v=10204367988696733&set=vb.1140573638...

 

 

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de nuriamora
Periodista en la Onda. Treballant a Lleida. També soc Community Manager. I per damunt de tot soc mare, estrenada en aquesta tasca des del 2013 i per partida doble. En totes les facetes en constant aprenentatge. Les meves opinions expresades per escrit aquí em representen a mi i tant sols a mi.
Segueix-me :

Altres entrades del autor