Ingesta = Metabolisme Basal + Termogènesis + Activitat Física

Ingesta = Metabolisme Basal + Termogènesis + Activitat Física

divendres 06 de febrer 2015 - 20:15
Ingesta = Metabolisme Basal + Termogènesis + Activitat Física

En l’últim post va sortir el concepte d’efecte termodinàmic dels aliments, en el punt on us recomanava realitzar les 5 menjades al dia.

Us en recordeu? Doncs avui anem a veure de què es tracta.

Per a mantenir el nostre pes, hem d’equilibrar la balança energètica, és a dir, les calories que mengem han de ser igual a les que cremem. Evidentment, si mengem més del que cremem pujarem de pes.

En altres paraules, la Ingesta Calòrica ha de ser igual al Metabolisme basal (que és l’energia mínima que necessita el nostre organisme per a mantenir les funcions vitals) + l’exercici físic + l’efecte termodinàmic dels aliments o termogènesis.

Aquesta termogènesis produïda pels aliments que mengem, és l’energia que utilitza el nostre cos per a fer la digestió, absorció, distribució, excreció i emmagatzemament dels nutrients. Aquest efecte termogènic dels aliments arriba al màxim al cap d’una hora d’haver menjat i desapareix a les 4 hores. Per exemple: si un adult necessita unes 2000kcal per afrontar el seu dia a dia, el cos en gasta entre 200 i 300 per a realitzar la digestió.

Si fem 5 àpats al dia posem en marxa 5 vegades el nostre sistema digestiu augmentant molt més la despesa energètica que si només fem els 3 àpats principals. A part de mantenir millor el pes, menjar 5 cops al dia farà que ens trobem més bé ja que tindrem el sucre constant a la sang, disponible en tot moment, per a realitzar qualsevol activitat en plenes condicions, tant sigui una activitat tant física com mental.

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de laiamosella
Sóc diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i emprenedora. Treballo des del 2002 en el camp de la reeducació alimentària, ajudar a canviar hàbits alimentaris és un dels aspectes més enriquidors de la meva feina. Al 2012, juntament amb Isolda Nogareda, creem Diet à Porter, un espai de nutrició a la xarxa, des d'on contribuïm en la millora de la salut i en la reeducació alimentària. M’encanta fer esport estant en contacte amb la natura i la neu. Pujar muntanyes amb els esquís o els grampons als peus, em dóna força per estar sempre al 100%.
Segueix-me :

Altres entrades del autor