No deixis per demà, lo que puguis fer avui

No deixis per demà, lo que puguis fer avui

dimecres 07 de gener 2015 - 18:00
No deixis per demà, lo que puguis fer avui

M’apuntaré al gimnàs, començaré dieta, deixaré de fumar, plegaré d’hora de la feina… us són familiars aquests nous propòsits? Si, són els típics tòpics que ens proposem la majoria de la població quan comença el nou any.

Entre tots aquests objectius comentats em centraré amb el de l’alimentació. Sóc de les que penso que les coses s’han de fer al moment, no cal esperar a després de festes o a dilluns, sempre tenim compromisos que ens enredaran a l’hora de fer “dieta”, per això sempre parlo de canvis d’hàbits alimentaris, canvis que hem de mantindre tota la vida, per mantenir el pes i per què ens trobarem millor, amb més energia per a seguir el dia a dia.

No em cansaré mai de dir, i els que em coneixeu hi estareu d’acord, lo important que és:

  • Fer les 5 menjades al dia, tant per mantenir la glucèmia constant (sucre constant a la sang) com per mantenir el metabolisme actiu (l’efecte termodinàmic dels aliments).
  • Prendre tres fruites al dia, un plat de verdura crua i un de cuita (vapor, bullit, planxa o forn), un vas de llet i dos iogurts al dia
  • No descuidar la proteïna ja que hem de preservar la nostra massa muscular, que és qui ens sustenta.
  • Controlar el consum de greixos
  • Beure 1,5 litres d’aigua al dia
  • i... Si als hidrats de carboni, però sense abusar-ne

Així doncs, posa’t les piles amb els hàbits saludables avui mateix . “No deixis per demà, lo que puguis fer avui”...  savi consell que havíem sentit milers i milers de vegades quan érem petits i que podem aplicar amb els cinc sentits en el camp de la nutrició.

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de laiamosella
Sóc diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i emprenedora. Treballo des del 2002 en el camp de la reeducació alimentària, ajudar a canviar hàbits alimentaris és un dels aspectes més enriquidors de la meva feina. Al 2012, juntament amb Isolda Nogareda, creem Diet à Porter, un espai de nutrició a la xarxa, des d'on contribuïm en la millora de la salut i en la reeducació alimentària. M’encanta fer esport estant en contacte amb la natura i la neu. Pujar muntanyes amb els esquís o els grampons als peus, em dóna força per estar sempre al 100%.
Segueix-me :

Altres entrades del autor