PREGUNTA

PREGUNTA

dimarts 05 d'abril 2022 - 11:00

EN CASTELLÀ
 

La meva pregunta és: ¿som capaços d'aimar i de no estimar?
 
Si aimem en lloc de estimar, si ens eaimem  en lloc d'estimar-nos, sobren explicacions, sobren crits, sobra por i no tenim per què plantar-li cara a res ni a ningú.
 
El simple murmuri de la veu de qui ens aima, el delicat frec dels seus llavis amb els nostres llavis, amb la nostra pell, la tènue carícia amb què ens complimenta, aquesta mirada neta en els seus ulls, aquesta grata sorpresa sense més i aquest no sé què, que no sé jo, és tot un llenguatge sense paraules amb el qual hem d'entendre-ho tot, amb el qual hem de veure, sentir, sentir i aimar sens dubte.
 
Qui no entengui el que amb aquest llenguatge ens transmet la nostra presumpta persona aimada, és que realment no l'aima, l'estima i l'estimar es basa a forjar llaços que ens facin dependre els uns dels altres, llaços que aparenten seguretat, llaços que mercantilitzen una relació sentimental, estimar és sinònim d'esclavitud, aimar ho és de llibertat, ja que l'amor no entén d'esclavitud.
 
Però cal tenir molt en compte, deixant a part el seu sentit religiós, allò de "AIMA Al PROÏSME COM A TU MATEIX", per la qual cosa, primerament, aima't a tu mateix sense mesura ni raó, perquè, si no t'aimes a tu mateix, no podràs aimar als altres.
 
Sinto petit, 16/09/2010

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de lojepic_1952
Em defineixen de moltes maneres. Sóc d'aquelles persones que puc crear grans passions o grans odis, donat que no m'agrada la hipocresia, i procuro no practicar-la. Garriguenc de soca arrel. Sexagenari enamorat de les Garrigues. Aprenent de tot i mestre de res. Pot ser que una explicació feta per un frare, i de la seua persona, ja fa molts anys, doni una visió més real de mi: "CORS A BOCINS NO EN VULL, DONCS, QUAN JO OFEREIXO EL MEU, L'OFEREIXO SENCER". També diuen que sóc raret.
Segueix-me :

Altres entrades del autor