Per Sant Jordi, amanida de Roses

Per Sant Jordi, amanida de Roses

dijous 23 d'abril 2015 - 00:15
Per Sant Jordi, amanida de Roses

La Rosa, la Flor de carabassó, els Pensaments i els clavells són algunes de les flors que estan classificades com a comestibles i que podem utilitzar per a donar un toc diferent a un menú especial.

Aquestes flors s’han utilitzat al llarg de la història tant en la cultura japonesa com en la romana, grega, xinesa o hindú.

Aprofitant que avui és Sant Jordi us proposem preparar una amanida* amb Rosa Canina, planta comestible que aporta vitamina C i que es pot utilitzar per donar color a les amanides o com a guarnició del segon plat. També ens la poden servir en gelats i sucs i se’n fan melmelades i infusions.

A nivell nutricional encara que la Rosa Silvestre sigui rica en àcid ascòrbic i beta-carotè entre altres principis actius, no els tindrem en compte perquè la quantitat que n’utilitzarem és mínima. Ara bé, si que destacaré les seves propietats organolèptiques, és a dir, el gust que ens ofereix, l’ olor i l’aroma.

*Amanida amb Rosa Canina: Barreja d’enciams, ruca i canonges, tomàquets xerri, formatge de cabra, festucs i pètals de Rosa. Amanir amb vinagre balsàmic.

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de laiamosella
Sóc diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i emprenedora. Treballo des del 2002 en el camp de la reeducació alimentària, ajudar a canviar hàbits alimentaris és un dels aspectes més enriquidors de la meva feina. Al 2012, juntament amb Isolda Nogareda, creem Diet à Porter, un espai de nutrició a la xarxa, des d'on contribuïm en la millora de la salut i en la reeducació alimentària. M’encanta fer esport estant en contacte amb la natura i la neu. Pujar muntanyes amb els esquís o els grampons als peus, em dóna força per estar sempre al 100%.
Segueix-me :

Altres entrades del autor