Sexe amb un audiòfon o amb telèfon fix?

Sexe amb un audiòfon o amb telèfon fix?

dilluns 10 de març 2014 - 18:15
Sexe amb un audiòfon o amb telèfon fix?

La Gran Estafa Americana i Her són dues grans pel·lícules que encara podem veure als cinemes lleidatans, i si bé no han triomfat als Oscar és el triomf de la vida real mateixa: la necessitat humana d’obtenir plaer i de comunicar-se. La primera ens descriu el món que hem deixat endarrera, el món d’abans d’internet, i l’altra, Her, és la nostra societat digital.

Alguns encara podem recordar quan la comunicació secreta o pública de cada un de nosaltres tenia lloc, de forma gairebé exclusiva, al telèfon fix de casa. Era aquell ring on l’individu estava més exposat a la incertesa casolana de qui agafava el telèfon o escoltava pel supletori, i que podia desfer parelles, perquè un dels dos descobria que l’altre estava parlant amb l’amant, els fills podien ser testimonis que tenies negocis poc clars amb gent perillosa o bé la sogra esbrinava que t’estaves gastant els diner en línies eròtiques que embrutaven la tapisseria del despatx. Aquesta és la societat de La Gran Estafa Americana,  protagonitzada pels habitants dels barris de famílies nombroses, d’adulteris i negocis inconfessables de la New Jersey dels anys 70 del segle XX. Molt similars als carrers plens de vida dels nostres pobles i barris i amb botigues i sales de joc on tothom es coneixia.

Internet i les “app” han canviat el panorama tècnic. Her ens fa un relat d’una societat d’individus solitaris on el sexe, l’amistat i l’adulteri continuen estant presents a cada comunitat de veïns d’una ciutat de gratacels. Però hi ha una eina que tot ho fa més secret i personal. Aquesta és la veu d’un audiòfon, un programa informàtic que s’instal·la a l’ordinador, que entre ejaculacions, orgasmes i converses intel·lectuals construeix una relació tant real entre ella i l’usuari, que aquesta passarà de ser una amiga, a ser l'amant fins esdevenir la parella oficial. I com tota parella feliç sortiran de picnic amb altres parelles humanes. Sense oblidar que una bona relació de parella/adultera sempre inclou un sopar romàntic, a Her també, encara que només hi ha un plat i els cambrers i els clients només escolten la veu i rialles d’una única persona. 

Dues societats, producte de l’evolució tecnològica però on la comunicació és la raó de ser d’aquest ésser humà, el qual canviarà però no podrà viure sense comunicar-se per obtenir plaer i  per poder menjar, les eines canvien però el fi de la vida no.

 

Per descobrir "apps" per tenir una vida social plena podeu seguir N’apps i cols de Joan Teixidó

 

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de xaviersole
Vaig estudiar Geografia i Història i formar com a persona a la Universitat de Lleida. La meva casa on encara hi estic lligat com a secretari d'Alumni UdL. I he ampliat la meva formació amb el Postgrau en e-government a la UPF i el Màster en Alta Funció Directiva a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. La vida té camins inesperats i il·lusionants que m'han dut a la gestió pública i privada, compaginada amb ONGs i ser un lector voraç en aprenentatge diari.
Segueix-me :

Altres entrades del autor