"Sweat": el preu de la fama

"Sweat": el preu de la fama

dilluns 07 de juny 2021 - 18:45
"Sweat": el preu de la fama

El dia 28/05/2021 l'entrenador Diego Martínez deixa el Granada perquè "està esgotat i no pot més" mentre Íñigo Errejon escriu en un Twit que "la ideologia del somriure de Mr. Wonderful és pura crueltat" a partir d'unes declaracions a la radio. L'entrenador culmina una etapa exitosa de tres anys "sense forces" amb un coratge i una sinceritat encomiables.  El polític denuncia aquesta societat de l'èxit a partir, únicament, de la voluntat personal. A la pel·lícula que ens ocupa la Sylwia Zając és una figura mediàtica del món del fitness a la que un dels seus patrocinadors li fa un avís perquè ha mostrar "debilitat" en un dels seus darrers vídeos que ha pujat a la les xarxes.

El títol de la pel·lícula es podria traduir com la menció bíblica "sangre, sudor i làgrimas" al presentar-nos en primera persona aquest camí de patiment real cap a la fama a costa de deixar-hi la pell i alguna cosa més sota l'aparença d'un bon rollo embolicat en cel·lofana i amb un rerefons de model social molt perillós en el qual s'aïlla a l'individuu assignant-li en exclusiva la responsabilitat del seu benestar a través de consignes motivacionals. Es tracta de la cara amagada d'un noeliberalisme líquid deshumanitzat del qual difícilment ens hem podem excloure.

Per transmetre aquest missatge el director Magnus von Horn enganxa literalment la càmera a la jove actriu Magdalena Kolesnik per mostrar-nos en un allau de bona interpretació un neguit i  un buit existencial que s'arrossega des de la, magníficament rodada,  primera escena. Per afegir una mica de tensió al drama s'intercala un conat de thriller mostrant un personatge a les antípodes, que funciona com a detonant o com afirma la mateixa Sylwia: "amb un clic pot canviar tota la teva vida".

Una proposta interessant que ens mostra el que hi ha darrera d'aquest món de l'aparença, la desaparició de la intimitat i l'aïllament suïcida que ens condemna la "ideologia del somriure". (6,5)

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de MacPelegri
Exdocent i amant a temps parcial del cinema com a experiència vital, emotiva i onírica. Fugitiu dels meus fantasmes als quals intento deixar sempre fora de la sala.
Segueix-me :

Altres entrades del autor