"Te estoy amando locamente": quisiera que me comprendieras

"Te estoy amando locamente": quisiera que me comprendieras

dissabte 15 de juliol 2023 - 08:15
"Te estoy amando locamente": quisiera que me comprendieras
Escándalo Films

La pel·lícula ens situa a la Sevilla de 1977 en el moment que la Reme i el Miguel , mare vídua i fill de 17 anys descobrint la seva homosexualitat, afronten la primera detenció del fill aplicant-li la llei encara vigent de perillositat social i inicien la seva relació amb l'incipient moviment reivindicatiu pels drets del col·lectiu LGTBI+.

El record de Pride (2015) és ineludible, començant epl cartell, tant per la temàtica com en la forma d'aproximar-s'hi així com en la barreja de drama de caràcter social amb tocs de comèdia lleugera. En el nostre cas la trama està centrada en l'evolució de les relacions entre mare i fill quedant molt ben explicat i interpretat tot el trànsit des de la primera ruptura amb rebuig fins la implicació de la Reme en el grup activista. En aquest sentit s'aconsegueix ficar-nos en la pell de la mare amb una empatia induïda que t'atrapa gràcies en bona part a una rodona interpretació d'Anna Wagener que apunta a premis. Tampoc es queda gens enrere el jove Omar Banana en un complicat paper de Miguel mentre l'Alba Flores destaca d'entre la resta de repartiment.

De la realització podem destacar-ne el haver encertat en l'equilibri entre la part més emotiva i la més política i reivindicativa, un guió molt ben lligat, una ambientació detallista i evocadora, una música molt ben trobada per completar-ho tot amb una fotografia colorista molt adequada per l'època i el to d'amistós bullici.

Hi ha una decisió en la direcció que trobo ben encertada tot i que pot ser motiu de controvèrsia que exclou les escenes més íntimes i sexualitzades. De fet crec que en tota la pel·lícula només hi ha un parell de petons tot i que queden molt clares les relacions íntimes entre els personatges. Entenc que en aquesta decisió hi ha la intenció de presentar-nos una proposta per a tots els públics amb un ànim més inclusiu que d'autocensura.

Pel·lícula emotiva, senzilla i amb una força reivindicativa sincera que evita caure en la consigna pamfletària. Pel·lícula d'una realització impecable que cuida tots els detalls i amb un grup interpretatiu que enganxa. (7,5)

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de MacPelegri
Exdocent i amant a temps parcial del cinema com a experiència vital, emotiva i onírica. Fugitiu dels meus fantasmes als quals intento deixar sempre fora de la sala.
Segueix-me :

Altres entrades del autor