Un cert ambient de por i desconcert

Un cert ambient de por i desconcert

divendres 24 de desembre 2021 - 18:45
Un cert ambient de por i desconcert
Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

Hi ha un ambient de por i desconcert degut a la nova irrupció d’una variant de la pandèmia. Els governs prenen mesures per aturar la onada que contagia milers de persones diàriament. Són decisions discutides i discutibles. Per la senzilla raó que no hi ha una versió autoritzada, solvent i científica sobre l’abast de la nova infecció.

Els polítics prenen decisions amb les millors intencions. Però la seva credibilitat és minça perquè sabem que no saben el què passa exactament. En tot cas, el més raonable és seguir les instruccions dels que suposadament tenen més informació que els ciutadans però, alhora, no saben exactament com combatre millor la nova variant de la pandèmia.

Un cert pànic silenciós es detecta pels carrers de Barcelona. Ja tothom va amb la mascareta posada pel carrer. Els negacionistes perden autoritat perquè el virus ataca sense aturar-se en cap frontera ideològica, ètnica, política o social. Les dades són prou clares. Entre els traspassats pel virus als hospitals un tant per cent molt elevat és d’aquelles persones que no s’han volgut o no han pogut vacunar. Això sol hauria de ser un motiu de reflexió per donar a la ciència i al experts sanitaris el privilegi de que cal seguir els seus consells.

La gent passa pel carrer silenciosa, parla xiuxiuejant amb la seva parella o el seu company, va ràpid, mira l’essencial i no està de romanços. Les informacions indiquen que la nova variant és menys perillosa per aquells que han rebut les vacunes corresponents. Però tampoc és segur.

Anem camí de dos anys d’aquest trauma social i sanitari que ha condicionat les relacions entre les persones, la feina, la vida social, l’esport i les aficions personals. Hi ha por de no se sap què però tothom està pendent del que diuen els polítics, els sanitaris i, també, els tertulians que son especialistes en generalitats i, per tant, també amb pandèmies.

Està molt bé que es prenguin mesures profilàctiques. Però cal també que es treballi per tenir més metges, més infermeres i més personal que es dedica al sector d’atendre malalts, ancians, joves i qualsevol persona contagiada pels virus que seguiran actius i contaminant a tanta gent com es posi a prop d’ells. No es prudent fer propaganda política ni guanyar o perdre vots en un tema que afecta al més preuat de qualsevol humà, la seva salut.

Blog Lluís Foix

Comparteix-ho

Sobre l'autor

imatge de lluisfoix
Nascut a Rocafort de Vallbona, és llicenciat en periodisme i dret. Va ser director i subdirector de La Vanguardia en diverses etapes des del 1982. Especialista en política internacional i columnista de temes d'actualitat, ha estat corresponsal a Londres i Washington i ha cobert set guerres i viatjat per 82 països. Imatge de Revista Valors.org
Segueix-me :

Altres entrades del autor