Amb tricorni i metralleta treu el cap la dictadura

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
14-02-2020
ADPN La Banqueta
06-02-2020
Ignasi Martínez, sotsdirector de formació de Institució Lleida
08-01-2019
Paco Castillo
28-05-2018
Marea Blanca de Ponent i Pirineus
13-03-2018
Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)
08-03-2018
Eva Lega i Esther Sancho, Crida per Lleida - CUP

Pàgines

Amb tricorni i metralleta treu el cap la dictadura

19-02-2018
Amb tricorni i metralleta treu el cap la dictadura

Ja ho deia la Trinca el 1981, i és que quan el Règim del 78 veu trontollar els fonaments que sustenten els privilegis de l'oligarquia econòmica i política, fan mans i mànigues per reprimir qualsevol veu discordant i fer-nos tornar a “l'ordre constitucional”. Ja hem vist que des dels cossos policials, passant per jutges i fiscalia, qualsevol eina és bona per aconseguir tenir-nos atemorides i sotmeses.

La persecució i regressió a models polítics i socials dissidents amb l'ordre establert imposat s'han repetit els últims 40 anys: des dels moviments catalanistes dels anys 80, passant per les lluites mineres i industrials dels any 90 fins arribar als nostres dies contra col·lectius anarquistes, llibertaris, moviments socials i estudiantils.

No és específic d'un govern concret o d'un partit en particular sinó que és una estratègia de les elits dominants. Una estratègia destinada a mantenir un model de social i econòmic que afavoreix a una minoria explotadora i que busca mantenir una “pau social” a costelles de totes.

L'alarmant d'aquesta estratègia és que en els darrers anys també ha sobrepassat a col·lectius concrets i s'ha estès a qualsevol veu crítica o desobedient, sigui de l’àmbit que sigui: titellaires, mestres, bombers, cantants, artistes, jubilats, mecànics, il·lustradors de còmics, periodistes i un llarg etcètera, són exemples de de víctimes d’aquesta repressió instaurada de manera sistemàtica. Una manera d’actuar per part del poder que mostra la voluntat d'estendre la por i de deixar-nos mudes i de retallar les nostres llibertats amb la intenció de tallar d'arrel qualsevol idea o veu que qüestioni la realitat que vivim.

El que no saben és que a cada repressió, a cada agressió sol aconsegueixen aflorar més rebel·lia i més reivindicació, a la vegada que deixen al descobert els peus de fang on es basa la nostra democràcia. Juntes som més fortes, juntes no hi ha qui ens pugui aturar.

Assemblea Ateneu Cooperatiu La Baula

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

febrer

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 

Enquesta