Comencem el curs

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
14-09-2021
Lola Abelló Planas, Secretària d’Educació, Universitats, Ciència i I+D+I del PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran
01-09-2021
Sergi Talamonte i Elena Ferre, Regidors del Comú de Lleida
17-08-2021
10-07-2021
Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL)
16-04-2021
Nessa Molina, membre d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran
07-04-2021
Montserrat Martínez - Presidenta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

Pàgines

Comencem el curs

14-09-2021
Comencem el curs
Foto PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

Emoció entre la canalla, camí d’escola. Es retrobaran amb els companys i companyes, estrenaran curs, material i possiblement tauletes. Cada setembre recomencen les expectatives, les il·lusions i aquest sembla que anem deixant enrere la pandèmia amb totes les precaucions.

No obstant, al Departament d’Educació els hi ha quedat molts deures per fer i ara se’ls ha girat feina: Com tenim l’etapa educativa del 0 – 3? Si volem avançar cap a la gratuïtat i la universalitat, caldrà fer un gran esforç construint nous equipaments i creant places allà on convingui, sense oblidar els entorns rurals. El termòmetre de l’escola inclusiva ens diu que no hem arribat a la temperatura desitjable per començar a sentir el benestar escolar, No s’ha desplegat el decret 150/2017 i tampoc hi ha un pressupost. El malestar de les famílies és justificat per la manca de docents i altres perfils professionals de suport educatiu.

Els infants no neixen a l’escola i porten una motxilla invisible amb aspectes familiars, de l’entorn, de les xarxes...Aquesta pandèmia ha posat al descobert l’increment de desigualtats socials i educatives. Hi ha estudis que ens diuen que existeix una correlació entre rendiment acadèmic i renda familiar, per tant tenim una manca d’equitat. Necessitem un pla de xoc social per fomentar l’accés de l’alumnat a les activitats fora de l’horari lectiu i també suport a les famílies per acompanyar als seus fills i filles en l’aprenentatge escolar.

En aquest breu recorregut en l’inici de curs, hem de remarcar la manca de previsió de places de FP. Desencís de molts joves que no poden accedir a la formació desitjada. S’ha d’ampliar l’oferta pública de formació, vinculada també a sectors econòmics emergents, una FP moderna i adaptada al territori.

I penso que ha arribat el moment de parlar més d’ EDUCACIÓ, així en majúscula, i menys de pandèmia per baixar el nivell de temor i pujar les expectatives de futur de la comunitat educativa.

Lola Abelló Planas, Secretària d’Educació, Universitats, Ciència i I+D+I del PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Enquesta