El pacte de la vergonya

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
14-09-2021
Lola Abelló Planas, Secretària d’Educació, Universitats, Ciència i I+D+I del PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran
01-09-2021
Sergi Talamonte i Elena Ferre, Regidors del Comú de Lleida
17-08-2021
10-07-2021
Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL)
16-04-2021
Nessa Molina, membre d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran
07-04-2021
Montserrat Martínez - Presidenta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

Pàgines

El pacte de la vergonya

10-07-2015
El pacte de la vergonya

La Crida per Lleida considera indecent i vergonyant el pacte entre el PSC i Ciutadans, presentat al ple d’aprovació del cartipàs. 

Sota el subtítol “per la lleialtat institucional”, l’equip de govern municipal ha pres el compromís de no fer cap pas “que tingui com a objecte subvertir l’ordre constitucional ni dividir els ciutadans de Lleida”.  Seguint en aquesta línia, el pacte nega la possibilitat d’incorporació de l’Ajuntament a l’AMI i contempla que la Paeria no pugui instal·lar “símbols ideològics”, en una clara al·lusió a la prohibició de penjar l’estelada en el consistori.  Així mateix, els dos partits han acordat atorgar el mateix estatus al català i al castellà.

Davant d’aquestes circumstàncies, la Crida considera que l’alineació del PSC amb Ciutadans, la qual suposa un segrest de la voluntat popular de milers de lleidatans i lleidatanes, respon a un afany de seguir mantenint privilegis dins del consistori.  En aquest sentit, el grup municipal considera que el PSC es situa a les antípodes de l’esperit de les dues mocions presentades pel mateix partit, el mes de març del 2014, en favor del dret a decidir del poble català, a canvi de seguir mantenint càrrecs de confiança, sous i dietes.

Així mateix, la Crida creu que el fet d’igualar el castellà i el català al mateix nivell suposa un atac contra el reconeixement i protecció de la llengua catalana, així com una regressió del seu estatus. 

Per últim, el grup municipal afirma que amb aquest pacte s’ha escenificat el perill d’orientar tot el consistori cap a la negació de les llibertats nacionals i dóna l’esquena, un cop més, a milers de voluntats que aspiren a assolir les màximes quotes de llibertat.

Crida per Lleida

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Enquesta