L'escola no té por

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
14-03-2020
Gerència Territorial de l’ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris
14-02-2020
ADPN La Banqueta
06-02-2020
Ignasi Martínez, sotsdirector de formació de Institució Lleida
08-01-2019
Paco Castillo

Pàgines

L'escola no té por

13-03-2018
L'escola no té por

Amb aquest títol, la comunitat educativa es manifestarà una vegada més el proper dia 17 de març en defensa de la immersió lingüística i de la llibertat d’expressió, i de l’educació en l’esperit crític capaç de formar persones amb criteri propi.

Perquè cal plantar cara i denunciar el setge que des de fa uns mesos determinats partits polítics, alguns mitjans de comunicació i la judicatura exerceixen damunt del professorat del sistema educatiu català. Uns i altres acusen l’escola d’adoctrinament quan allò que es fa realment en els centres educatius és ensenyar a respectar tothom i també l’entorn, amb l’objectiu de deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat.

Perquè cal donar suport a totes les persones denunciades per un suposat delicte d’incitació a l’odi i animar els i les docents a no fer cap pas enrere en l’exercici de les seves funcions i en la defensa d’una educació crítica, inclusiva i democràtica. Els hereus de la Formación del Espíritu Nacional franquista que ara volen que es canti a les escoles el pasdoble “Banderita tú eres roja, banderita tú eres gualda” no estan en condicions de donar lliçons en aquest terreny, més aviat tot el contrari. Haurien de fer autocrítica d’una llei educativa regressiva, segregadora i antidemocràtica -la LOMCE- que va néixer morta, i de l’anomenada llei mordassa que representa una involució sense precedents en el camp de la llibertat d’expressió com demostren les sucessives sentències condemnatòries a l’Estat espanyol per part del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

Per altra banda, atacar la política d’immersió lingüística, aprovada per llei al Parlament, pretén crear problemes allà on no n´hi ha, i això representa un fet molt greu perquè ataca la cohesió social, la integració de l’alumnat nouvingut i la igualtat d’oportunitats. Aquest sistema ha fet possible que cap noi ni cap noia escolaritzat a Catalunya en els darrers trenta anys quedi fora de cap conversa. Al contrari, és prou contrastat que el fet de saber més llengües sempre obre portes, mai no en tanca. Afirmar que la casella de castellà garanteix els drets dels castellanoparlants és, directament, una mentida; perquè només som lliures de parlar el que podem, i la immersió garanteix, justament, que tothom sigui lliure de parlar en la llengua que vulgui, per la senzilla raó que  tothom coneix les dues llengües en acabar l’ensenyament obligatori.

L’ús del 155 per introduir aquesta casella a la preinscripció és una usurpació de les competències de la Generalitat per part d’un partit que només ha obtingut en les darreres eleccions 4 dels 135 diputats de què consta el Parlament, esdevenint així un partit residual a Catalunya. Aquesta mesura només busca dividir i generar un conflicte hores d’ara inexistent.

Per tot això, l’escola sortirà al carrer aquest dissabte que ve, sense por malgrat les amenaces i la repressió. En defensa de la democràcia, de la llengua, i de la llibertat d’expressió. Allà ens veiem.

Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

juliol

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?