Més temps per la igualtat

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
08-01-2019
Paco Castillo
28-05-2018
Marea Blanca de Ponent i Pirineus
13-03-2018
Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)
08-03-2018
USTEC-STEs Lleida
08-03-2018
Dincat Federació
08-03-2018
Núria Marín i Casas, Regidora d‘ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida i diputada provincial

Pàgines

Més temps per la igualtat

08-03-2018

 

En una jornada com la d’avui aprofito per defugir d’algunes tesis del feminisme que professen idees tan rares com que una guitarra és masclista per què “no és casualitat que tingui forma femenina, ja que tocar-la és com abusar d’una dona a la que subjectes amb una mà i la grapeges amb una altra”. Una cosa és defensar, posar en valor i reclamar igualtat de condicions en tots els àmbits i l’altra, fer ciència ficció.

Per mi, avui i ara, el que toca és donar compliment a quelcom aprovat per totes les forces polítiques –certament meritori en l’actual clima- al Parlament de Catalunya. Es tracta de fer efectiva la Reforma Horària, un ambiciós projecte que es va iniciar el 2014 i que culminà la passada legislatura. Posar el rellotge de la vida catalana en simptonia amb la resta de països europeus suposaria, tal com queda demostrat, millorar la productivitat i poder dedicar més temps a la vida personal i familiar. Tenint en compte que les dones catalanes sóm les més estressades de tota Europa i ocupem el cinquè lloc en el rànking mundial, les més beneficiades seríem nosaltres perquè suposaria un increment del colideratge en la societat i el món empresarial; més corresponsabilitat entre sexes, amb temps d’atenció compartit a aquells de qui depenen de nosaltres; i una millora en la pròpia vida, més saludable i amb més temps per l’oci.

Mentre no s’apliqui –fins el 2025 segons el Govern anterior- podem anar fent demagògia i pensar que la Terra és masclista perquè es coneix com el Planeta Blau, el color dels homes.  

Marisa Xandri, Presidenta PP Lleida

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

gener

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Enquesta

Estàs a favor de l'anomenat 'pin parental'?