Ningú no és racista

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
10-07-2021
Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL)
16-04-2021
Nessa Molina, membre d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran
07-04-2021
Montserrat Martínez - Presidenta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida
29-03-2021
Javier Lopez Carpi (Pardinyes per la Dignitat)
28-01-2021

Pàgines

Ningú no és racista

29-03-2021
Ningú no és racista

Racisme, xenofòbia, classisme, aporofòbia. Són adjectius amb els quals a ningú li agrada que el relacionin. Malauradament actituds racistes, xenòfobes, classistes i aporofòbiques són més habituals en les nostres conductes del que som capaços de reconèixer i acceptar. I tant debò que aquestes actituds fossin tan fàcils de suprimir com rentar-nos la cara.

La Plataforma Pardinyes per la dignitat no neix amb la voluntat de defensar cap govern municipal, ni cap projecte d’aquest en concret, ni per assenyalar qui signa o deixa de signar cap manifest. No és la nostra intenció anar assenyalant qui és o deixa de ser racista. Però sí volem denunciar i alertar les actituds i comentaris que ho són. Sabem que vivim en una societat racista, masclista, xenòfoba i LGTBIfòbica i cap de nosaltres està lliure de prejudicis i actituds a corregir, no obstant això, no podem consentir que es continuïn perpetuant missatges que ajudin a retroalimentar aquestes actituds i es filtrin a la societat, a la ciutat, al barri.

Ens felicitem del canvi d’orientació dels moviments que hi ha hagut al barri les darreres setmanes, passant de cridar “en contra de...” a “a favor de...”. No obstant això, no podem deixar passar per alt els comentaris a diversos grups de WhatsApp. Ni missatges com “Hoy a la 20:00 cacerolada en contra del albergue! Pásalo!”,sense més explicacions. Ni els comentaris a les xarxes socials o al carrer. Ni els insults a la reunió convocada per l’ajuntament per explicar el projecte als veïns i les veïnes. Tots ells exemples que queden lluny d’allò que seria acceptable en un barri que fa de la diversitat i l’acollida la seva bandera.

Volem recordar que les crides inicials en aquest conflicte entre l’ajuntament i veïns del barri no van ser a favor de res. Les cassolades no es convoquen a favor de res. Reconeixem els canvis d’actitud i d’enunciats, però creiem que cal donar un pas més. No podem relativitzar i minimitzar aquestes manifestacions. Ni obviar-les com si no anéssim amb nosaltres. No és qüestió de rentar-nos la cara. Combatre aquests discursos i aquestes actituds depèn de moltes condicions, però la primera i la més important és adonar-nos-en que les tenim.

No dubtem de la bona voluntat ni de les persones que han promogut el manifest en defensa de la residència, ni de les que l’han signat. I compartim la indignació de qui s’ha sentit ningunejat per part del govern municipal. Però considerem que la manera d’entomar-ho no ha estat la més adient. I potser caldria una declaració pública i contundent que, de la mateixa manera que es reclama el compliment dels acords i les promeses fetes, expliqués que Pardinyes és un barri tant digne com qualsevol altre per acollir recursos per a les persones més empobrides i en situació de precarietat.

D’igual manera, trobem sospitosa la manera en què el projecte de la Paeria ha vist la llum pública, i la gestió d’una part de la resposta. No ens agradaria pensar que al darrera hi ha interessos polítics que han jugat amb foc amb el barri i amb les seves entitats..

Repetim que no estem aquí per assenyalar a ningú, ni per defensar cap govern, ni per defensar cap projecte en particular, ni per posar en qüestió les necessitats evidents al nostre barri. Volem treballar per analitzar les causes d’aquestes actituds i per combatre-les. La convivència i el futur del nostre barri està en mans de tots i de totes.

Javier Lopez Carpi (Pardinyes per la Dignitat)

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

juliol

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?