Pel futur dels nostres barris

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
01-09-2021
Sergi Talamonte i Elena Ferre, Regidors del Comú de Lleida
17-08-2021
10-07-2021
Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL)
16-04-2021
Nessa Molina, membre d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran
07-04-2021
Montserrat Martínez - Presidenta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida
29-03-2021
Javier Lopez Carpi (Pardinyes per la Dignitat)

Pàgines

Pel futur dels nostres barris

02-06-2021
Pel futur dels nostres barris
Imatge d'arxiu

Sr. Director:

Com a presidents de les associacions de veïns dels barris de la Bordeta, Cappont i Magraners veiem amb preocupació des de fa mesos com el nostre govern municipal no fa res per desbloquejar el SUR-42, conegut com Torre Salses, perquè així els sembla que frenen un possible parc comercial a la zona. Podem debatre molt sobre l’impacte d’aquest projecte, però el que ens costa d’entendre és que la Paeria no vulgui tirar endavant el desdoblament i perllongació del vial Víctor Torres.

Aquesta avinguda és molt important per millorar la fluïdesa del trànsit dels tres barris. És vital per a la cohesió de la marge esquerra i la connexió d’aquesta amb el centre de Lleida i també com a fórmula per descongestionar la carretera LL-11, a més d’enllaçar amb la variant sud. És un vial previst al planejament urbanístic de Lleida des de fa dècades, però mai hi ha hagut voluntat real d’executar-lo, com tantes altres coses que fan falta als nostres barris.

El vial també ha d’ajudar a activar el SUR-42, una urbanització que s’ha deixat vandalitzar, on hem denunciat desperfectes i curses de vehicles i on, fins i tot, una persona hi va perdre la vida atropellat. Volem que aquests carrers buits puguin acollir habitatges i nous veïns i que aquesta zona tant deixada tingui vida.

Mai com fins ara hem tingut tant aprop el vial Víctor Torres perquè les empreses promotores de l’esmentat parc comercial van signar un acord amb la Paeria per aportar la meitat del seu cost, entre altres millores. Però és que fins i tot fa uns mesos van anunciar que el pagarien al 100% per ajudar a un ajuntament que diu que no té recursos. I el que no es pot entendre és que ens neguin als veïns de Magraners, la Bordeta i Cappont aquest accés que al municipi i als lleidatans no els costaria ni un euro. I tot, per intentar que no es faci un projecte comercial i de lleure familiar que, d’altra banda, és públic que veiem amb bons ulls perquè suposarà un nou atractiu que Lleida necessita i, sobretot, perquè crearà un miler de llocs de treball, que tanta falta fan, especialment per als joves, i més després de la crisi provocada per la Covid-19.


Mari Carmen Guerrero. Presidenta de l’Associació de Veïns de la Bordeta

Veni Ros. Presidenta de l’Associació de Veïns de Cappont

Juan Gallardo. President de l’Associació de Veïns de Magraners

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30