Policia i mala política

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
14-09-2021
Lola Abelló Planas, Secretària d’Educació, Universitats, Ciència i I+D+I del PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran
01-09-2021
Sergi Talamonte i Elena Ferre, Regidors del Comú de Lleida
17-08-2021
10-07-2021
Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL)
16-04-2021
Nessa Molina, membre d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran
07-04-2021
Montserrat Martínez - Presidenta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

Pàgines

Policia i mala política

16-06-2021
Policia i mala política
Empresonament de Pablo Hásel / Foto: Miquel de Santiago

Sr. Director:

Pel que es veu, novament, els auto-denominats anti-capitalistes han fet trontollar l’estructura de la nostra seguretat. Al febrer, i a Lleida no a xiquitistàn, es van produir uns fets del tot preocupants que van fer-nos plantejar dues preguntes: que està passant als nostres carres? i; tenim suficients mitjans per garantir la seguretat ciutadana? L’ocupació de la UdL i els danys que s’hi van generar res té a veure amb l’objectiu final de la pròpia reivindicació.

La resposta a la primera pregunta és òbvia. Estem collint allò sembrat. I no parlo de reivindicacions concretes, no. Parlo de l’enaltiment desmesurat de la protesta. Les raons de base poden ser legítimes, o no, però la conversió dels carrers en zones de destrucció i violència no ajuda en res al fons de la reivindicació, ans al contrari, ja que els perjudicis que genera van més enllà dels econòmics que, sens dubte, van ser quantiosos.

La resposta a la segona pregunta és més complexa. El fet que els mitjans policials siguin ajustats a les necessitats passa per la fase de reconèixer la tasca policial des de la seva dificultat. Els cossos de seguretat no han de veure’s qüestionats de forma quasi permanent. El seu qüestionament debilita la pròpia estructura de Govern i la seguretat en general. I més si es fa des de l’altaveu polític. I, evidentment, s’han d’analitzar els fets que es considerin desviats de les tasques policials però, i no hem d’oblidar-ho, les accions policials no sempre es poden premeditar ja que, de vegades, la immediatesa i la violència dels moments no deixa marge.

La conseqüència final, de moment, dóna com a resultat provisional el canvi de nom de la BRIMO de Mossos i l’increment de més efectius, a través de l’absorció d’altres unitats, que faran un tot més ampli. Serà que algú, amb bon criteri, fa una bona prevenció i, al mateix temps, amb un criteri discutible, vol tenir contents aquells que només fiscalitzen la policia sense voler veure el perquè de tot plegat.

Ara, amb aquest nou govern, haurem de veure com afrontarà aquesta situació. Demanem i esperem coherència.


Tere Mayoral

Grup de treball d’Interior del PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran.

 

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Enquesta