"Prou d'infrafinançar l'escola concertada"

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
15-12-2022
Comissió Institut - Escola a St. Ramon
13-12-2022
Rosa Ma. Inglés Orobitg
01-12-2022
AMPA Institució Lleida
29-11-2022
Junta Territorial d'Alumni Lleida
20-10-2022
Llars d’Infants Privades autoritzades de Lleida

Pàgines

"Prou d'infrafinançar l'escola concertada"

01-12-2022
"Prou d'infrafinançar l'escola concertada"
Foto Pixabay

Sr. Director.
Aquesta setmana s'ha fet pública la incorporació de 254 docents als col·legis i instituts públics de Lleida a l’entrar en vigor l'aplicació de la reducció en una hora de la jornada lectiva setmanal dels mestres de Primària i els professors de Secundària. 
Es tracta d'una mostra més d'infrafinançament de les escoles concertades. La falta de recursos públics provoca que un 40% del cost hagin d'assumir-lo les famílies, que pateixen la monumental incongruència administrativa de triar un model d'escola infrafinançat, mentre fan front a les mateixes obligacions tributàries que les famílies que opten per l'escola pública. Els centres concertats escolaritzen alumnes amb necessitats educatives especials sense disposar dels mateixos recursos que la pública; Educació proporciona ordinadors a tots els alumnes en centres públics, mentre que a la concertada només ha aportat una subvenció. Podríem posar més exemples, però és la pròpia Administració de la Generalitat la que fomenta la desigualtat entre centres públics i concertats, en dotar de més finançament econòmic de plaça per alumne/any a l'escola pública que a la concertada.
No critiquem que es financin les escoles públiques, ni molt menys, sinó que els infants tinguin dret a tenir una educació gratuïta, triada i escollida lliurement per les famílies entre l'oferta que existeixi. Volem triar l’educació pels nostres fills en igualtat de condicions. Si no, la llibertat educativa no és real. El discurs hauria de ser el de la pluralitat i el de la llibertat, sense conduir-lo a temes de costos del servei per a les famílies. No és gens còmode el fet que el factor econòmic esdevingui en alguns casos tan determinant a l'hora de triar escola. L'educació ha de donar a tothom les oportunitats per tal que, amb el seu esforç, els i les alumnes puguin reeixir en la seva vida personal i professional.
Menystenir opcions educatives minva la pluralitat del sistema. És símptoma de mala salut democràtica. De fet, sense l'escola concertada perillaria el sistema educatiu. O és que les escoles concertades no ofereixen un servei públic?

AMPA Institució Lleida

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30