Què ha passat a la Pedalada Popular a Lleida?

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
28-06-2022
Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Fundació Jericó
31-05-2022
Helena Martínez Siurana (Diputada d’Igualtat a la Diputació de Lleida) i Carme Porta Abad (Comissària de l’Any Nativitat Yarza Planas)
22-03-2022
Josep Maria Castells Benabarre | Estudiant, emprenedor, divulgador social i fundador d'ElMercadal.cat
22-02-2022
L'equip d'Animac, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya
14-01-2022
Llibert Rexach Roure
11-01-2022
Grup Municipal Compromís per Torregrossa
06-01-2022
Clàudia Casas Cocera

Pàgines

Què ha passat a la Pedalada Popular a Lleida?

18-09-2022
Què ha passat a la Pedalada Popular a Lleida?
Foto Amaia Rodrigo

Què ha passat a la Pedalada Popular d'aquest diumenge a Lleida? Força gent, però no interessa que passi d'un passeig de diumenge. Als responsables de Mobilitat de la Paeria no els interessa que molesti els cotxes. No interessa que canviï res. Algunes reflexions des dels pedals:

Des del principi, la Guàrdia Urbana donant pressa a la gent del final. Canalla pedalant ràpid per no quedar enrere. I tot perquè hi havia pressa per reobrir carrers al trànsit de cotxes. A la rotonda del Decathlon, les bicis aturades i esperant que la urbana tallés la LL-11. Per què?

Perquè han preferit no tallar el recorregut al trànsit durant tota la pedalada, com es feia altres anys. Han tallat només quan les bicis arribaven. Així, no calia desviar els cotxes, només fer-los esperar una mica. No fos cas que els molestéssim i no poguessin circular! Per què?

Perque així, la pedalada permet omplir-se la boca de Mobilitat Sostenible sense haver de moure un dit. Que es quedi en una festa de diumenge. Res de reivindicar que els carrers sense cotxes són la solució a molts dels problemes, com ara la contaminació ambiental i sonora, ciutats amables... 

La majoria de la gent, amb xandall, més adequat per fer esport. Res a dir, eh! Però si pedalar és únicament esport, no deixem que també sigui una forma de moure's. I ja hi tornem a ser: la pedalada, una festa de diumenge. I demà serà un altre dia sense canvis.

Cal que una Lleida sense cotxes sigui possible, i cal fer que no calguin. Amb busos pràctics, carrers lliures de fum, aparcaments dissuassius per la gent dels pobles, transport públic interurbà assequible i útil. I no tot són diners. Un cop més, és una qüestió de voluntat política.

Amaia Rodrigo

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Enquesta