Queixa davant l'abandonament que patim per part de l'Ajuntament

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
16-04-2021
Nessa Molina, membre d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran
07-04-2021
Montserrat Martínez - Presidenta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida
29-03-2021
Javier Lopez Carpi (Pardinyes per la Dignitat)
28-01-2021
15-09-2020
Montse Mínguez
04-09-2020
Antonio Ferre
18-08-2020
Amadeu Gallart, Comú Podem de l’Alt Pirineu i Aran
14-07-2020
Un actor de Lleida (Segrià)
13-07-2020
Francesc Xavier García i Llop

Pàgines

Queixa davant l'abandonament que patim per part de l'Ajuntament

07-01-2019
Queixa davant l'abandonament que patim per part de l'Ajuntament

Aquest escrit sorgeix davant la impotència que genera descobrir que a la ciutat de Lleida hi ha ciutadans de primera i ciutadans de segona o fins i tot de tercera. Mentre hi ha uns veïns que poden gaudir de passejos sota les llums nadalenques que decoren els carrers de la ciutat, n’hi ha d’altres que els vivim en la més absoluta foscor.

Al barri del Parc de l’Aigua i Copa d’Or (on es troba el nostre bloc de pisos), han robat quilòmetres de cable de coure, deixant carrers sencers sense cap tipus d’il·luminació. Les queixes dels veïns del barri van començar de manera individual, escrivint a l’Ajuntament a través de la bústia de suggeriments i queixes que aquest té activat a les seva web. Els primers escrits en referència a l’enllumenat daten del setembre (el meu concretament és del 18 de setembre de 2018). Desil·lusionats vam constatar com no només no s’arreglava l’enllumenat sostret, sinó que a més a més es seguia robant, mentre la Guàrdia Urbana no augmentava les seves rondes per la zona, i mentre l’Ajuntament no feia res per reposar l’enllumenat malmès ni per evitar que el que quedava es robés.

Impunement, dia rere dia, més a més, s’ha anat robant kilòmetres i kilòmetres de cable, mentre els veïns del barri veiem com això succeïa i no podíem fer res per evitar-ho. Veient la situació ens vam organitzar i vam escriure més de 30 queixes a l’Ajuntament presentades en mà i entregades amb registre d’entrada (concretament el dia 7 d’octubre de 2018). La resposta no va arribar fins fa cosa de 3 setmanes (al desembre) responent que estaven estudiant un enllumenat antirobatori.

La situació és la següent: mentre ells estudien nosaltres vivim en la més completa foscor. Els veïns han d’anar amb una llanterna des de la parada de l’autobús fins a casa, passant per un parc que de nit fa temor, vivint al costat d’un hospital psiquiàtric i tenint un ensurt enorme cada cop que surt un gos corrent o una persona de la foscor. Hem parlat amb els operaris de llum Lleida i ens comenten que fa temps que tenen la incidència passada, que resten a l’espera que l’Ajuntament aprovi el pressupost. La Guàrdia Urbana ens dóna la mateixa resposta. Què hem de fer doncs? Esperar que ens atropellin, violin o ens obrim el cap ensopegant en qualsevol forat dels que tampoc han arreglat?

Sense anar més lluny, la setmana passada la  meva gossa va caure en una arqueta sense tapa mentre passejàvem a les fosques (tenen tot el barri descuidat, no tan sols l’enllumenat, sinó també les papereres, bancs, rajoles...) i va plena de ferides i òbviament, les despeses de veterinari no me les pagarà pas l’Ajuntament. Avui ha set la meva gossa, però demà qui pot ser? A més a més, fa pocs dies, es publica una notícia d’una agressió a una noia de 18 anys al nostre barri. El nostre malestar és molt evident al comprendre que havent utilitzat tots els canals que com a ciutadà de Lleida teníem a les nostres mans ens trobem abandonats i desemparats.

El nostre és un barri tranquil, ple de famílies que venen a passejar pel parc i pel canal, persones que venen a fer esport, en bicicleta o amb el gos, a passar el dia o a gaudir d’un passeig els dies que el sol ho permet. Per què s’està denigrant d’aquesta manera? Què més podem fer per tal de viure en unes condicions que creiem que són les justes? No paguem els impostos que se’ns demana com qualsevol altre veí de la ciutat?

Actualment el síndic de greuges ha iniciat un expedient per estudiar la situació i esperem que puguin donar-nos una solució, però mentrestant nosaltres seguim a les fosques, agraint que un dia més, per sort, no ens hagi passat res.

Gràcies per llegir-nos.

Núria Antillach París

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?