Seguim compromesos amb les escales

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
14-09-2021
Lola Abelló Planas, Secretària d’Educació, Universitats, Ciència i I+D+I del PSC Comarques de Lleida, Pirineu i Aran
01-09-2021
Sergi Talamonte i Elena Ferre, Regidors del Comú de Lleida
17-08-2021
10-07-2021
Mercè Porté, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL)
16-04-2021
Nessa Molina, membre d'En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran
07-04-2021
Montserrat Martínez - Presidenta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

Pàgines

Seguim compromesos amb les escales

23-06-2015

Fa unes setmanes els dos regidors de la Crida per Lleida vam signar el “Compromís de les escales”, un document de suport a la vaga dels tècnics de Movistar. Amb aquest gest vam posar de manifest, de manera clara, la nostra posició personal, i també la de la Crida, en la lluita contra la precarietat laboral i en la defensa dels drets de les treballadores i treballadors.

Vam signar aquest text  esperonats per la lluita i l’exemple de la vaga dels tècnics de les contrates, subcontrates i autònoms de Movistar contra  una empresa que fa anys que duu  a terme una estratègia de substitució de la plantilla fixa per cadenes de subcontractació, en les quals els seus treballadors es veuen abocats a fer jornades laborals de fins a dotze hores per un salari que oscil·la entre els 500 i els 1000 € bruts al mes.

Una situació que no és nova i que duen a terme moltes grans empreses: subcontractacions amb treballadors i treballadores que cobreixen serveis essencials per l'empresa, imposició unilateral de condicions, dobles escales salarials, congelacions de les contractacions de qualitat a les empreses matrius destruint llocs de treball amb drets i salaris guanyats a cop de lluita durant dècades. Unes condicions de treball de les quals Movistar n’és, actualment, un dels paradigmes.

Ho hem dit en repetides ocasions: som municipalistes i defensem el municipi com a eina de canvi social. Apostem per una Lleida que sigui feble amb els febles i fort amb els forts, una ciutat al costat de les treballadores i treballadors que es mulli contra la precarietat i pels drets laborals.

I això, en el cas de Movistar passa per complir allò que vàrem signar: comprometre’ns a suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar ni amb qualsevol altra empresa que no garanteixi que tots els treballadors i treballadores (directes o subcontractats) que intervenen en la prestació de servei o subministrament tinguin una jornada màxima de 40 hores i dos dies de descans setmanals, un sou digne i un mateix salari per un mateix tipus de feina.

Com hem fet sempre, serem al carrer amb les treballadores i treballadors de Movistar, i portarem la seva veu al ple per aconseguir el compromís de la nostra ciutat en una lluita justa.

 

Pau Juvillà i Francesc Gabarrell
Membres de la Crida per Lleida

Pau Juvillà i Francesc Gabarrell

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Enquesta