Ser dona en un món pensat pels homes

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
28-05-2018
Marea Blanca de Ponent i Pirineus
13-03-2018
Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)
08-03-2018
Núria Marín i Casas, Regidora d‘ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida i diputada provincial
08-03-2018
Ángeles Ribes, portaveu Cs Lleida
08-03-2018
Josep Maria Forné i Febrer, Diputat al Parlament de Catalunya de JuntsxCat per Lleida, Pirineu i Aran
08-03-2018
Eva Lega i Esther Sancho, Crida per Lleida - CUP
08-03-2018
Grup de Dones de Lleida
08-03-2018
Comú de Lleida

Pàgines

Ser dona en un món pensat pels homes

06-06-2017
Ser dona en un món pensat pels homes

Fa pocs dies la Secció Esportiva  de l’AEM de futbol infantil femení aconseguí arribar al més preuat reconeixement esportiu: campiones en la lliga de futbol masculí grup lll de segona divisió , un equip format integrament per noies en un món de predomini masculí   donant lloc a un desplegament dels mitjans no solament locals i nacionals sinó també estatals i algun estranger. La noticia ha estat ben rebuda per molts sectors des del mateix club fins a totes aquelles persones que apostem per potenciar l’esport femení escollit de  manera lliure i amb possibilitats de desenvolupar en un pla d’igualtat.

El passat mes de febrer “dona Balàfia” organitzava la trobada anual de l’esport femení on van  apostar, una vegada més, per encoratjar i donar suport a dones joves i no tan joves a participar en activitats i competicions esportives deixant ben clar que la constància, l’esforç individual i col.lectiu té com a compensació resultats com l’aconseguit per l’AEM infantil. Els testimonis que es palesen  al llarg de la trobada són recollits per les persones i entitats allí presents com a prova d’aquest treball intens que les diferents modalitat representen dins l’esport femeni.

Volem fer alguna consideració com a feministes. El que passa a l’esport es reprodueix dia a dia  en la vida quotidiana. Les dones han de treballar més , han de superar més proves, l’esforç és més gran per arribar allà on els homes arriben més facilment, sense necessitat d’estar ensenyant constantment les credencials  i els curriculums. Els suports econòmics sempre són més fàcils d’aconseguir per equips masculins que femenins, les campanyes publicitàries utilitzen les dones per anunciar determinats equipaments necessaris per a la pràctica esportiva però , en general, és als homes a qui va adreçada la información. Constantment s’estan reproduïnt els mateixos estereotips: en el món laboral les dones han de tenir millor curriculums que els homes en moltes ocasions cobren menys. Els llocs de responsabilitat són ocupats, majoritàriament, per homes i en el món de l’esport exactament igual! Quantes competicions tenen un reconeixement i compensacions  diferents segons siguin homes o dones!

El que ha  succeït a Lleida ha estat un daltabaix difícil d’assumir per determinades mentalitats però ha deixat molt clar que hi ha moltes persones, col.lectius, entitats i associaicons disposades a fer costat, i a donar suport a grups esportius com l’AEM Femeni de futbol amb una iniciativa com la recaptació d’aportacions voluntàries per tal d’assolir el posible finançament de la propera campanya. Al mateix temps que alguna firma comercial ha vist possibilitats de contribuir a un somni infantil que podría ser un pas determinant per a la seva maduresa com a joves.

A hores d’ara porten recollits més de sis mil euros . És un bon  motiu per mostrar el nostre suport . El Grup de Dones de Lleida volem aprofitar l’avinentesa per  felicitar-les i al mateix temps encoratjar  a SE AEM de futbol femení així com a totes les noies amb interés esportiu a lluitar de ferm per aconseguir la plena igualtat en el món de l’esport.

Grup de Dones de Lleida

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

juny

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Enquesta