Transformem el món, omplim la vida de feminisme

Cartes al director

Més informació

Envia'ns la teva carta a participa@lleida.com

Historial
14-03-2020
Gerència Territorial de l’ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris
14-02-2020
ADPN La Banqueta
06-02-2020
Ignasi Martínez, sotsdirector de formació de Institució Lleida
08-01-2019
Paco Castillo
28-05-2018
Marea Blanca de Ponent i Pirineus
13-03-2018
Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)

Pàgines

Transformem el món, omplim la vida de feminisme

08-03-2018

 

"Ignorem la nostra veritable alçada fins que ens posem dempeus" deia l’Emily Dickinson a inicis del segle XIX. I 200 anys després és innegable que moltes dones ens hem alçat i hem començat a comprendre la força de la nostra unió per a la consecució del feminisme. 

Aquest 8 de març farem una Vaga General Feminista que ressonarà per tot el planeta. Tenim motivacions laborals més que suficients: una bretxa salarial del 24%, alta precarietat laboral entre les dones, un sostre de vidre que ens impossibilita avançar i treball gratuït i semiesclau en les llars i les cures. Però també és una vaga on les reivindicacions són múltiples i diverses, una vaga que alguns critiquen per ideològica quan el feminisme és, sens dubte, una de les ideologies amb més força del segle XXI, el segle de els dones. L’objectiu és clar: desmuntar aquest sistema patriarcal, capitalista, racista i heteronormatiu que depreda vides i ens submergeix en el vassallatge constant.

El Grup de Dones de Lleida cridem a la vaga per les 1000 dones assassinades els últims 14 anys, per les milers de dones que patim maltractaments per part de les nostres parelles o ex parelles, perquè no hi ha seguretat efectiva ni justícia. Cridem a la vaga perquè volem institucions que ens representin i no que exerceixin la violència cap a nosaltres. Perquè volem ocupar l'espai públic, d'oci i la nit sense por. Perquè a Lleida volem un centre públic d’emergència per a dones en situació de violència masclista. Perquè els nostres drets sexuals i reproductius no són efectius per a totes les dones. Fem vaga perquè rebutgem l’ús que es fa dels drets de dones, bolleres i trans per afavorir i legitimar polítiques i discursos racistes i reaccionaris.

Fem vaga per construir un món on viure, sense por de ser assassinada, violada, explotada, assetjada, perseguida pel fet de pretendre viure lliurement. Fem vaga per aconseguir canvis en un sistema penal patriarcal, classista i racista i que priva de llibertat una gran quantitat de dones, volem que es tanquin els CIEs. Sortim al carrer  perquè dues terceres parts de les víctimes de tracta són dones, i perquè la violència sexual contra les dones s’utiliza com a arma de guerra en els conflictes.

Anem a la vaga perquè quan realitzem el treball domèstic i de cures en l’àmbit familiar ho fem de forma gratuïta i precaritzada, i ens manca la coresponsabilitat dels homes a l’hora de realitzar les tasques a la llar; perquè quan ens dediquem a les cures dins del mercat laboral és en condicions d’explotació que van des de la precarietat al tràfic. Perquè mentre s'enalteix la maternitat, se’ns penalitza en el mercat de treball per ser mares, ens perjudica a l'hora de ser contractades, per mantenir el lloc de treball i dificulta la promoció.

Ocupem els carrers perquè exigim una educació que faci transversal la perspectiva de gènere en totes les disciplines. Perquè reivindiquem el nostre dret a una educació afectiva sexual diversa, lliure d'estereotips heteropatriarcals i que no ens redueixi a mers objectes.

I per milers de raons més.

Volem feminisme per transformar la vida, per deixar d’estar silenciades. Nosaltres movem el món i nosaltres hem decidit vaga general feminista!

Grup de Dones de Lleida

Cartes al director

Obrim un nou espai a Lleida.com, les cartes al director, on hi publicarem totes aquelles cartes que ens arribin i que siguin publicables al nostre mitjà. Hi recollirem articles d’opinió, queixes, denúncies i preguntes, d’on intentarem obtenir la resposta dels implicats en la mesura que sigui possible.

Per enviar-nos les cartes només caldrà que ens les feu arribar a través del correu participa@lleida.com.

Condicions

  • Les cartes han de venir com a fitxers adjunts o escrites dins del mateix correu electrònic
  • Necessitem la identificació de l’autor (nom complert, adreça, DNI i telèfon)
  • Incloure si es vol que es publiqui sota pseudònim o inicials. Si no es diu el contrari es publicarà el nom sencer i el càrrec, si és el cas.
  • Lleida.com es reserva el dret de publicació i de resum, si aquests superen els 2.000 caràcters.

Agenda

març

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Enquesta