La columna

La columna

50 Graus

21-07-2022
Jesús Antonio Fernández Olmedo
Peu de foto: 
Jesús Antonio Fernández Olmedo

La supermàquina que s'ha desenvolupat en aquests darrers decennis, productiva de les grans ciutats en relació amb la nostra alimentació, energia, combustibles, gas, hàbits de vida... és la principal responsable avui del canvi climàtic.

Diguem que l'Amazònia, per posar un dels exemples de destrucció greu dels hàbitats naturals del planeta és desforestada per aquesta economia capitalista.

Ara creen això d'"energies renovables" o "sostenibles" com les anomenen, però no en tenim una informació real, ni l'anàlisi de què és això i si realment són una alternativa.

Tampoc sembla que aquestes puguin arribar a ser una alternativa, ja que són les mateixes corporacions les que han creat aquest mal i aquest desastre ecològic, les que s'estan fent amb el poder de les anomenades "fonts energètiques alternatives".

Per posar un exemple, les plaques solars necessiten plata per a la seva construcció, és un mineral indispensable, i la plata és finita en aquest moment a la Terra, això vol dir, com en altres exemples que podríem donar i que qualsevol podria investigar, que no és possible continuar fent plaques solars.

Els cotxes elèctrics contaminen més que els de benzina, ja que el seu procés de fabricació implica desenvolupar bateries de liti.

I així, amb totes aquestes "noves alternatives" que tenen enormes límits pel que fa al creixement.

S'estan posant pegats, fent creure a qualsevol que el que compra és ecològic.

La solució demana autoorganitzar-nos en petites comunitats i començar a generar amb aquestes aliments propis, cooperatives d'autoajuda, deixant de consumir tot allò que no és imprescindible, i així anar creant un debat social basat en com anar resolent aquestes situacions que ens amenacen dia a dia, com és la calor excessiva, la pujada del nivell dels mars, l'escassetat d'aliments... que existeix en molts llocs a causa d'aquests canvis climàtics i etc.

Però per descomptat, no serà confiant en aquestes promeses que publiciten a so de bombo i platerets com a solucions, ja que en cap forma ho són pel seu impacte també al mateix ecosistema.

En tot això, i que ens serveixi de reflexió ara que estem ficats en el canvi del nostre clima, ens hi va la supervivència de la nostra espècie.


Jesús Antonio Fernández Olmedo


Columnista i autor dels llibres 'Crónicas de Un Viajero' i 'El Nuevo Buscador'

Agenda

febrer

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29