La columna

La columna

Bruce Willis, l'últim 'boy scout'

24-03-2023
Bruce Willis, l'últim 'boy scout'
Peu de foto: 
wallpaperaccess.com

Benvolgut Lector,

Ahir volia anar a dormir d’hora, però del sofà estant, un darrer zàpping em dugué a la pantalla el film que dóna títol a aquest article: “The last boy scout“.

Bruce Willis en estat pur. Una pel·lícula que he vist diverses vegades i que mai em cansa. Sé que els cinèfils i entesos del setè art em llegiran estranyats i sorpresos car per a ells, serà una bona pel lícula comercial en el millor dels casos. Però del mateix pensador que no només de pa viu l’home, us diria que, tot i sabent les limitacions esmentades del film, Bruce Willis forma part del meu tresor cultural i generacional. Les seves “Jungles de cristall”, cintes d’ acció trepidant encarnades pel policia de Nova York John Maclane, desubicat a Los Ángeles sovint en visita a la seva ex-dona, tenen aquells diàlegs sarcàstics, punyents, fins i tot grollers en situacions límits que m’enamoren. Es tracta d’ una esgrima dialèctica d’un home que es protegeix de l‘entorn amb humor i cinisme. I tanmateix aquest heroi tan inestable serà qui finalment salvarà o protegirà la gent, 'res non verba' (fets i no paraules).

Tornant a l’actualitat, Bruce Willis sembla ser que està malalt i que de moment no pot actuar més. John Maclane, doncs, penja les botes. 28 anys de serveis. Ja no rebrà més de valent ni haurà de lluitar en solitari contra dolents de manual. Com enyoraré els estirabots enginyosos, les rèpliques ràpides i els adagis de l’ofici. No és en absolut el millor actor de cinema, ni de bon tros, però ningú ha encès ni fumat les cigarretes com ell, de gairell, mentre ens canta les quaranta de la vida. Quan se li compliquen les coses, John Maclane surt amb la frase “un altre dia al paradís”. És optimisme? Una defensa de si mateix? No ho sé pas. El que si sé és que Bruce Willis/John McClane han crescut amb mi, des d’estudiant i jove solter a casat i menys jove, ço és ben adult. Formen part de la meva història, perquè no tot ni tothom ha de ser perfecte, de fet jo m’estimo la imperfecció de John McClane, la malaptesa que té per conjuminar amor, feina i família.

Bruce Willis és “L’últim boy scout“. Llarga vida, company!

Carmel Aran
Una veu com la vostra

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30