La columna

La columna

Bye, bye, Pubilles

01-10-2019
Bye, bye, Pubilles

L’Ajuntament de Lleida, crec que amb una decisió poc encertada, ha decidit prescindir de les pubilles i fer-les desaparèixer de les festes i dels principals esdeveniment socio-culturals de la ciutat. I ho ha fet d’una manera unilateral i sense tenir en compte que les pubilles son persones amb cor i sentiments.

Així, d’una manera autoritària, l’equip de govern de la Paeria va decidir que les pubilles ja no participessin a la recent Fira de Sant Miquel ni a les Festes de la Tardor, un fet que ha provocat malestar entre les joves pubilles que, amb tota la raó del mon, se senten menyspreades per la Paeria.

Aquest fet ha comportat que les pròpies pubilles s’hagin rebel·lat reivindicant-se pel seu compte a la pròpia Fira de Sant Miquel i que, a més, la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida hagi plantat alguns actes de les Festes de la Tardor com a mostra de protesta i disconformitat per la decisió presa per la Paeria.

En l’anterior article sobre aquest tema ja deia que les pubilles de Lleida corrien el perill de desaparèixer i l’amenaça s’ha complert amb el silenci dels grups de la oposició. Un silenci que tampoc ens ha d’estranyar més del compte perquè hi ha algun grup polític municipal minoritari que dona la sensació que està de vacances pagades a la Paeria i, almenys fins ara, tant sols es limita a copiar i presentar propostes ja debatudes en mandats anteriors.

Però bé, tornant a les pubilles cal dir que aquestes joves son unes dignes representants de la ciutat de Lleida i que la figura del pubillatge es una tradició catalana que es va crear per fomentar la representació de les joves i els joves als seus respectius municipis en un context essencialment festiu i cultural, i per sobre de ideologies polítiques.

Per tant, considero que aquesta decisió del tripartit multicolor que governa actualment la Paeria es errònia i adultera les costums i les tradicions de la ciutat de Lleida.

Bona setmana i una encaixada per tots!


Joan Vilella

Periodista

Agenda

gener

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?