La columna

La columna

'El parc oblidat'. L'opinió del periodista, Joan Vilella

14-01-2020
'El parc oblidat'. L'opinió del periodista, Joan Vilella

L'any 2015 es va aprovar un protocol de col·laboració entre l'Ajuntament de Lleida i Sorigué per a la creació d'un Parc de les Arts al solar, pendent d'urbanitzar, ubicat al carrer Alcalde Pujol, al barri del Camp d'Esports. El projecte inicial preveia un parc de titularitat i ús públic en una illa de 17.000 metres quadrats i cedint d'aquest espai 6.000 metres per a la construcció i explotació d'un equipament privat de caràcter educatiu, sociocultural, esportiu, sanitari assistencial o bé residencial especial durant un període de 50 anys. A canvi, l'empresa adjudicatària havia d'urbanitzar un parc amb un pressupost mínim d'un milió d'euros i construir un local de 400 metres quadrats per l'Associació de Veïns.

Però, des de l'aprovació inicial d'aquest projecte, un moviment veïnal contrari a la privatització de part del terreny es va constituir i va mostrar una enèrgica oposició a la construcció d'un equipament privat en aquest solar.

Les reunions veïnals en contra del projecte van ser massives i, a més, per part de la Plataforma El Parc és Nostre es van presentar tot un conjunt d'al·legacions en contra de la privatització del Parc de les Arts, denunciant, al mateix temps, la falta d'equipaments comunitaris al barri i reclamant un parc totalment públic.

Amb la creació d'aquest moviment reivindicatiu dels veïns de la zona es va aconseguir que la Paeria aproves modificar el projecte inicial oferint la concessió administrativa en uns terrenys municipals fora de l'àmbit del pla parcial del Joc de la Bola i, d'aquesta manera, garantir que el futur parc fos totalment públic.

Però, malgrat això i de la voluntat i els esforços que es van fer, tant per part dels veïns com de l'anterior govern de la Paeria, per trobar una solució consensuada, la realitat és que actualment està tot paralitzat i sense que es vegi, a curt termini, gens d'interès per part de l'actual govern municipal per desencallar i desenvolupar aquest projecte.

Mentrestant, aquest solar del carrer Alcalde Pujol continua exercint d'aparcament de vehicles i presentant un aspecte de deixadesa i abandonament absolut: ple de clots i brutícia, escenari de botellons i refugi de rosegadors.

Així les coses, més que del Parc de les Arts és més propi parlar del parc oblidat. Que Sant Antoni gloriós, que se celebra divendres vinent, ajudi, en aquest cas, no tan sols als pagesos, sinó també als veïns del barri del Camp d'Esports a fer realitat les seves reivindicacions. Que tingueu una bona setmana i un excel·lent any 2020

Agenda

juliol

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...