La columna

La columna

LA COLUMNA DE JOAN VILELLA: 'Un regne de Taifes a la Paeria'

20-08-2019
LA COLUMNA DE JOAN VILELLA: 'Un regne de Taifes a la Paeria'

Desprès d’uns anys dedicat a la política municipal, Lleida.com em dona la possibilitat de seguir mantenint el contacte amb els ciutadans i ciutadanes de Lleida mitjançant, en aquest cas, articles d’opinió, cosa que agraeixo i faig amb molt de gust. I avui, en la meva estrena, crec que toca parlar de la nova Paeria.

En aquest sentit, crec que l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Lleida, que s’ha formalitzat a partir de les eleccions municipals del passat 26 de maig, necessitarà alguns més dels 100 dies de gràcia de rigor per saber per on va i que cal fer. I més si es té en compte que és un govern, no tripartit, sinó partit en tres on cada cabdill i formació política que el constitueix vol tenir les seves quotes de poder i el seu protagonisme.

Per tant, ara la Paeria s’ha convertit en un petit regne de taifes on sembla que predomina una situació no jeràrquica amb un poder fragmentat entre diferents persones que esperem, pel bé de Lleida i dels lleidatans, que no comporti conflictes constants entre ells.

De moment, entre el temps xafogós d’aquests mesos d’estiu i una part de l’oposició que està a l’ombra i l’altra part que no sap on és, el govern de la Paeria està immers en les seves dèries i minúcies, i així va passant els dies sense gloria, però amb menys penes de les previstes.

Per ara, les paraules de moda a la Paeria son eliminar i permetre. Eliminar la revista de la Paeria, eliminar les targetes de pàrquing dels regidors, eliminar les botelles i els vasos de plàstic, i permetre el topless a les piscines municipals. Tot plegat futileses.

Espero que arribarà el dia en que a la Paeria es parli de coses més transcendents i més importants pels ciutadans de Lleida, com poden ser les taxes i els impostos, la seguretat, el comerç, el POUM, Torre Salses, el Pla de l’Estació amb la nova estació d’autobusos o les Basses.

I si des del govern de la Paeria no se'n parla, o no els interessa que se'n parli, no es preocupin que nosaltres els hi refrescarem la memòria. Bona setmana i una encaixada per tots!


Joan Vilella

Periodista

 

Agenda

octubre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Enquesta