La columna

La columna

Les europees, a Twitter

23-05-2014

Que les eleccions al Parlament Europeu no desperten entusiasme al gruix de la població no és cap novetat. Si amb prou feines hem estat educats per una democràcia espanyola, és lògic el desconcert i el profund desconeixement sobre què i perquè hem d'anar a votar.

Sigui com sigui, són unes eleccions que no arribaran a mobilitzar ni la meitat dels votants i que el poc interès que ha pogut despertar ha estat precisament a Twitter. En primer lloc pel dramàtic afer de Lleó, que ha fet despertar (ara sí), els que reclamen un control de la llibertat d'expressió i que es va accentuar amb la derrota madrilenya contra el Tel Aviv, que va desfermar milers d'insults aberrants cap al poble jueu.

Tot i això Twitter ha sigut, per Lleida.com, una eina clarament positiva durant aquesta campanya, amb la que hem creat una pissarra amb diversos punts del debat europeu i on cada un dels partits candidats anaven responent en un espai de menys de 140 caràcters.

Un total de 9 preguntes han conformat aquest espai de reflexió i comparació entre les diferents candidatures, algunes sobre temes europeus com l'abastiment energètic, el model militar o la immigració, i d'altres enfocades al procés català, com el dret a decidir o el paper de Catalunya a Europa. Aquestes preguntes han rebut una setantena de respostes de la majoria de partits candidats, la majoria a través del Twitter de les seves delegacions a Lleida, com C's, PP, PSC, ICV o VOX. ERC i CiU, per la seva banda, ho han fet a través dels seus comptes genèrics.

Us deixem l'espai amb totes les preguntes i respostes. 

Joan Teixidó
Lleida.com

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30