La columna

La columna

Les princeses sempre triomfen! O no?

24-11-2014

Davant l'augment de les conductes de violència, d'assetjament i de control en les relacions entre els nois i les noies adolescents, tal i com diu el informe presentat per Dones Juristes a l'octubre del 2013 sobre els drets de les dones adolescents davant la violència masclista, ens plantegem un altre cop que és necessari i urgent reivindicar uns models educatius i d'oci que no es basin en el reforçament dels estereotips. El fet que eduquem a les nostres filles basant-nos en que el millor model d'amor és l'amor entre el príncep i la princesa, PRINCELANDIA, no és la millor forma d'ensenyar a estimar-se a una mateixa i als demés. Perquè una nena no pot dir que no vol jugar a ser princeses i no ser tractada com un xicotot, com és diu vulgarment? I, tot jugant a ser princeses a la nostra infància, mai ha de suposar no saber que de grans ja no hi jugarem i NO PASSA RES! Que l'amor i la realitat seran molt diferents, ni millors ni pitjors sinó diferents. No ens hem de fer grans pensant que l'amor suposa que el príncep blau hagi de lluitar per nosaltres, que ens hagi de controlar. Ningú ens ha de dir quin camí hem de seguir. L'amor no suposa estimar tan i tan que deixes d'estimar les coses més importants, a tu mateixa. L'amor de veritat és el que et demostra respecte en tot moment, el que t'ajuda a continuar, el que mai et farà sentir inferior ni tampoc  t'agredirà físicament ni psicològicament. Si trenquem amb aquests estereotips i rols de color de rosa de la nostra infància, en el futur acabarem amb molts factors que afavoreixen l'increment de la violència masclista en les noies adolescents i en les dones madures. Els rols de color de rosa són conductes que en el futur condicionaran les nostres decisions, els nostres reptes, les nostres relacions, la nostra feina laboral, la nostra maternitat i en definitiva la nostra vida.

El 25 de novembre, Dia internacional per l'eradicació de les violències masclistes, és una oportunitat per fer visible, una vegada més, aquesta situació devastadora que nega a milions de dones el seu dret a viure una vida lliure de violències. Però no n'hi ha prou en fer-la visible, cal un compromís ferm, social i polític per tal de combatre-la i eradicar-la. Cal posar fre a aquesta situació alarmant.

Per tot això, Dones amb Iniciativa proposem instar a totes les forces polítiques a articular, des del Parlament de Catalunya, la constitució d'un Acord social i polític per l'eradicació de la violència masclista integrat per les dones i les organitzacions polítiques. L'Acord tindrà per objectiu elaborar les recomanacions i mesures per la lluita contra la violència masclista a totes les institucions públiques de Catalunya, així com fer-ne el seguiment, avaluar les polítiques i emetre informes de caràcter públic.

Mama, jo no vull ser princesa, i què? Stop princelàndia.

Sònia Sanz Cid
Dones amb Iniciativa

Agenda

febrer

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29