La columna

La columna

LIBRES E IGUALES

16-07-2014

Ahir es va donar presentar LIBRESEIGUALES, una resposta des de Madrid al procés català i que nega, al seu manifest, la possibilitat de votar dels catalans al proper 9 de novembre. La seva proposta és que l’estat carregui contra tot el que s’oposi a la Constitució del 78 i que faci valer tota la seva força i poder per evitar que els catalans puguem treure les urnes al carrer. També demana als ciutadans que es mobilitzin pel bé de la democràcia i la justícia, tot equiparant els independentistes catalans amb els populistes antieuropeus i titllant-los de voler trencar la democràcia.

Es tracta d’un moviment promogut per personalitats de clar color polític com Vargas Llosa, Hermann Tertsch, Cayetana Álvarez de Toledo o Albert Boadella, que ve a reafirmar que a Madrid s’estan començant a moure de la forma més democràtica possible: no deixant votar. Res que no sabéssim.

En un país normal aquests moviments socials són indispensables, però no ens equivoquem, ho són per demanar el vot pel no, com farà Cameron a Anglaterra, de forma totalment legítima. “Que voleu votar? Endavant, però jo faré campanya pel No.” Si anés així hauríem de posar-nos drets davant la responsabilitat democràtica espanyola.

De tot això, el preocupant no és que apareguin grups que toquen els límits de la dreta, el problema és que encara és hora que hi hagi una sola veu fora de Catalunya que demani el vot dels catalans. Un LIBRESEIGUALES a la inversa. Però això, d’entrada, no crec que passi.

Joan Teixidó
Lleida.com

Agenda

abril

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30